Un român – selecționat între primii șase luptători pentru libertate din Europa de EstSebastian Burduja, antreprenor politic și civic și președintele fondator al PACT pentru România, a fost selecționat de fundația germană pentru libertate Friedrich Naumann drept unul dintre șase „luptători pentru libertate” din Europa de Est, în cadrul proiectului Think Freedom. 

Fundația Naumann a publicat în premieră un scurt clip documentar despre Sebastian Burduja, PACT și lupta pentru libertate în România. Materialul este disponibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=VO1Krrw6cGs&t=4s

Sebastian Burduja a declarat: „Fiecare om are un vis. Visul meu este despre România și despre libertate. Pentru acest vis m-am întors acasă acum trei ani, împreună cu soția și fetița noastră. În fiecare zi suntem întrebați cine suntem, de ce am lăsat America pentru România și cum de mai avem puterea de a merge înainte, după toate încercările. Portretul acesta inedit ilustrează sincer și fără ocolișuri răspunsul nostru la aceste întrebări”.

PACT este o platforma civica si politica de centru–dreapta, care încurajează implicarea cetățenilor din țară și din diaspora în deciziile comunităților lor și promovează libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și UE.