Duminică ieșim în stradă – ”Toți pentru Justiție!”Duminică, înaintea votului din Parlament privind legile justiției, zeci de mii de oameni vor inunda străzile orașelor din întreaga țară. Fiecare persoană în stradă va conta, fie că ești mic, mare, bunic, hipster sau corporatist.

Pentru a ne arăta forța și unitatea am lansat petiția ”Toți pentru Justiție”. În paralel, ne-am gândit la o pancartă pentru proteste care să ne unească mesajul într-o singură voce. Așa a apărut ideea semnului în formă de palmă cu scrisul Toți pentru Justiție. Prin efortul colectiv a 760 de membri Declic, am tipărit 3.000 de bucăți. Duminică vom distribui prima serie la protestele din București și Cluj. De luni începând vom trimite pancarte și în celelalte orașe din România.

Trăim pentru a doua oară în acest an o confruntare apăsătoare a valorilor și viziunilor noastre. Știm că protestele din această duminică și zilele următoare vor decide în ce direcție se îndreaptă țara noastră. Iar noi nu vom fi doar spectatori. 

Avem o putere enormă de a influența viitorul în care vrem să trăim: organizăndu-ne, manifestând și fiind perseverenți. Aceasta este calea prin care Comunitatea Declic are impact în momente critice pentru societate. De data aceasta, înverșunarea și viteza corupților pentru a submina legile justiției cer o reacție pe măsură. Cer ca noi toți să fim vizibili, conectați și puternici.

Vezi harta protestelor

Corupții din Guvern și Parlament au făcut front comun pentru a captura pârghiile democratice ale statului. Vor să îngenuncheze Justiția. Aroganța lor poate fi înfrântă doar printr-o mobilizare pe măsură. Pentru fiecare corupt care vrea să-și scape pielea trebuie să ne mobilizăm alții o mie în stradă; și nu vom singuri. Vom sta alături de alte 42 de grupuri civice, organizații neguvernamentale, confederații sindicale și mii și mii de alții ca noi.

În paralel cu organizarea pentru proteste, am realizat un plan de acțiune pentru următoarele zile. Am pregătit un instrument online:  www.totipentrujustitie.ro. Rolul lui este de a ne uni energiile pentru „marea audiență națională”, adică întâlnirea cu senatorii din județul unde locuiești. Purtând o discuție față în față cu aceștia, putem să-i convingem să respingă modificările infame la legile justiției. În plus, această pagină oferă un instrument de reacție rapidă pentru ziua votului. Pentru a-l putea accesa, este nevoie să te înregistrezi în formularul din site.

O luptă precum cea pentru Justiție este imposibil de câștigat atunci când ești singur sau singură. Îți mulțumim că ești parte a acestei mișcări și că lucrăm împreună pentru un viitor mai bun. 

Tudor și echipa Declic

PSÎnscrie-te aici pentru a primi pancartele Toți pentru Justiție.