Pentru a evita transformarea României într-o dictatură de partid – semnați petiția de-clic ”Excluderea PSD”Reforma Justiției riscă să nege relevanța separării puterilor în stat. Ceea ce sună abstract e de fapt transformarea Românieiîintr-o dictatură de partid, după modelul PiS (Polonia) sau Fidesz (Ungaria).

În plus, au fost luate decizii care arată (din nou) că PSD nu este un partid social-democrat: de la reforma plaților sociale, salariilor publice și pensiilor în dauna salariaților până la abuzarea imunitații parlamentare (Rovana Plumb & Co.) sau vizita președintelui PSD Liviu Dragnea, la Curtea Supremă în compania unor interlopi.

https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/excluderea-psd-din-fractiunea-social-democrata-a-parlamentului-european-alianta-s-d

Excluderea PSD ar distanța Alianța S&D și Parlamentul Uniunii Europene de un partid politic extrem de controversat, controlat la ora actuală de către oameni care insistă in introducerea unui proces legislativ care vizează slăbirea normelor fundamentale ale oricărei societăți democratice.

Excluderea PSD ar fi o reafirmare a valorilor și obiectivelor Aliantei S&D.

Nu în ultimul rând, o excludere ar semnala că Parlamentul Uniunii Europene, prin intermediul Alianței S&D, susține lupta împotriva corupției în toate statele membre ale Uniunii Europene, în general, și în România, în special.