Stop încercării lui Trump de a controla Internetul!Trump obligă un furnizor de Internet să predea datele personale a peste 1,3 milioane de oameni care au vizitat un site anti-Trump. Oameni din toată lumea. 
Dar avem 2 zile la dispoziție ca să îl oprim! 
E ceva care ar putea să ne afecteze pe toți –aproape jumătate dintre site-urile din lume sunt găzduite în Statele Unite. Iar Trump poate folosi datele în orice fel, spre exemplu, le poate transmite prietenilor săi dictatori pentru a-i ajuta în acțiunile represive împotriva propriilor lor cetățeni. 
Câțiva avocați l-au dat în judecată, dar se vor concentra pe impactul asupra americanilor. Judecătorul poate lua în considerare și drepturile cetățenilor din afara Statelor Unite și dacă aducem în instanță un memoriu semnat de un milion de oameni din toată lumea, în care să susținem că și drepturile noastre sunt în pericol, impactul asupra cazului ar putea fi uriaș!
Semnează urgent – audierea are loc joi și echipa Avaaz se pregătește să depună memoriul nostru în instanță în prezența presei: 
Click pentru a nu-l lăsa pe Trump să preia controlul asupra Internetului
Dacă ar deține acest tip de putere, Trump ar putea să ceară adresele IP și informații despre comportamentul fiecărui utilizator care a accesat site-ul Avaaz. Sau Wikipedia sau Youtube. Legea din Statele Unite îi protejează pe cetățenii americani în fața acțiunilor pe care Trump le-ar putea întreprinde cu ajutorul datelor lor personale, dar restul lumii nu ar beneficia de această protecție. Internetul nostru liber s-ar transforma într-un stat de tip Big Brother cu Trump la cârmă. 
Nu putem permite să se întâmple așa ceva! 
Din fericire, sistemul de justiție american l-ar putea opri dacă judecătorul consideră că amenințarea la adresa vieții private cântărește mai greu decât îngrijorările lui Trump legate de „siguranță”. Iar faptul că primele sale victime sunt vizitatorii unui site care protestează pe față împotriva felului în care își exercită puterea, este un punct în favoarea noastră. Dar argumentația devine și mai puternică dacă reușim să arătăm că această putere reprezintă un pericol pentru utilizatorii din alte țări care nu sunt protejați de legislația americană și care ar putea fi închiși sau care ar putea păți ceva mai rău doar pentru că au semnat o petiție. Să semnăm acum ca să ne asigurăm că judecătorul știe că decizia sa va afecta întreaga lume! 
Click pentru a nu-l lăsa pe Trump să preia controlul asupra Internetului

Internetul nu este un doar un subiect ca oricare altul, el dă puterea mișcării noastre de a ne conecta la nivel uman și de a câștiga lupte strategice care ne ajută pe toți. E șansa noastră de a ne asigura că nu este invadat de Trump și prietenii lui.

Cu speranță, 

Danny, Mia, Anne, Andrew, Martyna, Ricken și întreaga echipă Avaaz