Trump ar putea lansa următorul său atac asupra planetei la summitul G20 – numai cancelarul Merkel îl poate opri

Trump va încerca să deturneze o întrunire a 20 dintre cele mai puternice națiuni din lume și să o transforme într-un atac asupra planetei noastre și a Acordului de la Paris privind schimbările climatice. 

Asta dacă nu îl oprește Angela Merkel. 

Ea face parte dintre liderii cei mai importanți în chestiuni de mediu din vremurile noastre și ar putea trage tare pentru izolarea lui Trump de celelalte 19 țări, cu ajutorul unui plan pentru energie curată 100%. Dar ca să facă acest pas fără precedent, ea va avea nevoie să se știe susținută masiv, din toate părțile lumii. Semnează scrisoarea deschisă către Merkel de mai jos și trimite-le-o tuturor – nu avem la dispoziție decât câteva zile ca să strângem un milion de semnături, și apoi Avaaz va publica scrisoarea în cele mai mari ziare din Germania, chiar înaintea summitului! 

Stimată doamnă Cancelar Merkel, 

Respingem tentativele lui Trump de a dezbina lumea pe tema schimbărilor climatice. 

Și facem apel la dumneavoastră să ne conduceți către un viitor sigur, sustenabil, cu sau fără Statele Unite ale Americii. 

Pentru că găzduiți G20 în Germania, vă cerem să nu cedați în fața lui Trump și să fiți în fruntea celorlalte 19 națiuni în luarea angajamentului pentru un viitor cu energie curată 100%. 

Ca un adevărat „Cancelar al Climei”, felul în care vă exercitați calitatea de lider ne-a dat speranță că putem evita catastrofa climatică. Speranța aceasta e prețioasă. Miliarde de oameni de pe toată planeta noastră frumoasă contează acum pe dumneavoastră să o protejați. 

Mișcarea globală Avaaz și-a pus tot sufletul și toată inima în încheierea istoricului Acord de la Paris. Acum trebuie să ne unim pentru a-l apăra și pentru a apăra, în același timp, viitorul popoarelor noastre. Alătură-te campaniei și trimite-le acest e-mail tuturor cunoscuților tăi. 

Cu speranță și hotărâre, 

Christoph, Bert, Patricia, Camille, René și întreaga echipă Avaaz