Îi lăsăm să fure #REZIST sau răscumpărăm marca protestului din stradă?Împreună cu colegii mei de la de-clic am creat hashtagul #REZIST + kitul de nesupunere civică pe 1 februarie 2017, chiar în zorii celor mai mari proteste de stradă din '89 încoace. În doar câteva zile, #REZIST, logoul pe care l-am desenat cu mâna mea pe o pânză, a devenit imaginea “revoluției luminii”.

La mijlocul lui februarie, am avut însă neplăcuta surpriză să aflăm că cineva s-a gândit să înregistreze logoul #REZIST la OSIM. Practic, #REZIST urma să devină marca înregistrată a unui nou partid politic. 

Colaborăm deja cu un avocat care ne ajută pro-bono să contestăm înregistrarea la OSIM. În cele 5 zile până când vom depune actele pentru contestare este nevoie să strângem 4.820 lei constând în taxele legale de contestare și de înregistrare a mărcii. Ajută-ne să protejăm împreună simbolul #REZIST – să rămână al străzii, al miilor de oameni care au ieșit în stradă pentru o Românie mai bună. Vei contribui ca #REZIST să rămână liber?

Am conceput #REZIST ca o contribuție a noastră la efortul colectiv de schimbare în bine a acestei țări. A fost uimitor să vedem cum a fost preluat de atât de multă lume și cum a ajuns pe buzele tuturor în această perioadă. A fost folosit de mii de oameni, în zeci de moduri: la poza de profil, pe bannere, insigne, stickere, mărțișoare, a fost proiectat pe clădiri sau inscripționat pe panouri publicitare.

Cu ajutorul tău, vrem să ne asigurăm că simbolul “#REZIST” (grafică și text) nu va fi folosit în moduri care să îl decredibilizeze:

Aproprierea de un partid existent sau crearea unui partid cu acest nume. 

Asocierea lui cu persoane îndoielnice.

Folosirea lui de către o mică parte a oamenilor care au fost în stradă pentru a-și aroga diferite merite sau în scopuri mercantile. (unul din domeniile pentru care a fost depusă cererea este cel al producției de bere şi alte băuturi nealcoolice).

Dacă nu acționăm urgent, simbolul protestelor care au uimit o lume întreagă va fi confiscat. În următoarele zile trebuie să depunem contestația și să achităm taxele aferente. Vei contribui și tu cu 10 lei pentru protejarea simbolului pieței, #REZIST?

Am ieșit sute de mii în stradă, timp de aproape 2 luni, pentru a proteja democrația în România. Haideți să protejăm împreună și simbolul care ne reprezintă de acum.

Împreună reușim,

Luminița și toată echipa de-clic

#REZIST