Mai avem patru săptămâni până scăpăm de SchweighoferMarți, 10 ianuarie, am trimis o notificare oficială către organizația Forest Stewardship Council (FSC) prin care i-am înștiințat de campania pornită pe de-clic. În notificare, le-am solicitat retragerea definitivă a certificatului acordat companiei Schweighofer și i-am informat că peste 15.000 de cetățeni le cer acest lucru.

Spune-le și prietenilor tăi să semneze.

Este momentul ca Holzindustrie Schweighofer să simtă efectul felului nesustenabil în care a exploatat pădurile românești timp de mai bine de un deceniu. Mai sunt 4 săptămâni până la decizia finală a FSC. Între 7 și 10 februarie, directorul general, împreună cu membri boardului, vor decide dacă Schweighofer își păstrează certificatul care le acoperea tăierile ilegale.

Hai să fim cât mai mulți cei care cer FSC-ului să se dezasocieze de Schweighofer și afacerile lor ilegale. Suntem peste 15.000 cei care am cerut deja asta. Dacă fiecare dintre noi va convinge un prieten, ne putem dubla numărul nostru în câteva zile.

Spune-le și prietenilor să semneze. 

Certificatul FSC este o miză importantă pentru Schweighofer. Putem vedea un caz asemănător la IKEA care, după ce i-a fost retrasă certificarea FSC, a pierdut nu doar piețe întregi de desfacere ci și finanțarea din partea Fondului de Pensii al Guvernului Norvegian. Este clar că și Schweighofer va pierde enorm. Fără certificarea FSC, piețele internaționale vor fi mai atente cu cine fac afaceri. Acest lucru nu poate însemna decât vești bune pentru pădurile din România. Așa că hai să ne mobilizăm, ca vocea noastră să se audă până în birourile celor de la FSC.

Dă vestea mai departe

În continuare, începând de săptămâna viitoare, îi vom contacta personal pe membrii boardului FSC și le vom transmite argumentele noastre pentru care Schweighofer nu ar trebui să beneficieze de certificări, dar și numărul în creștere al celor care semnează petiția.

Cu prietenie,
Raluca Veștemeanu, campaigner