Pentru un viitor verde! - Campionatului Național de Turism SportivPromovarea drumeției montane, ca mod de petrecere a timpului liber și chiar mai mult decât atât, ca mod de cunoaștere a mediului și de învățare despre cum să ne ducem traiul într-un mod sănătos, cât și realizarea de proiecte pe diverse teme din care tinerii învață despre ecologie, marketing, software și web development, reprezintă preocupări ale membrilor și voluntarilor Asociației Drumeții Montane, ce a fost înființată în anul 2010.

Pentru cei pasionați de turism și sport avem o veste bună: a fost realizat calendarul evenimentelor ce se vor organiza în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților”, anul viitor.

Șapte ONG-uri vor organiza în cadrul campionatului Ștafeta Munților, pentru pasionații de turism, sport și ecologie, evenimente în diverse locații turistice din România ce au ca obiectiv: oferirea unui plus de valoare concursurilor de profil organizate, prin includerea acestora într-un sistem competițional; crearea premiselor necesare dezvoltării unor proiecte comune de către ONG-urile de tineret, turism, sport și ecologie; promovarea unei atitudini de respect față de mediul înconjurător, sensibilizarea tinerilor pentru protecția ecosistemelor și dezvoltarea spiritului ecologic al acestora; dezvoltarea spiritului de echipă și apartenența la grup, dezvoltarea relațiilor interumane; cunoașterea potențialului turistic și sportiv al zonelor montane din România.

Calendarul evenimentelor cât și mai multe informații despre acest campionat le puteți găsi pe pagina www.stafetamuntilor.ro . Participarea în cadrul evenimentelor este gratuită.

Pentru cadrele didactice din România, Asociația Drumeții Montane va organiza și în 2017 proiectul ECO JUNIOR. În acest an, asociația, în parteneriat cu 580 de instituții de învățământ, a organizat cel mai mare proiect de turism, sport și ecologie, în care aproape 3.000 de cadre didactice au desfășurat activități, în perioada ianuarie – august, sub un singur nume: „Eco Junior 2016”.

Scopul proiectului „Eco Junior 2016” a fost acela de a educa copiii în spirit ecologist, dobândirea unei atitudini mediu-protective și implicarea în activități eco-recreative prin joc.

Dacă te pasionează turismul, sportul și ecologia și vrei să faci parte din echipa Asociației Drumeții Montane, te invităm să te înscrii ca voluntar pe www.asociatia.drumetiimontane.ro .