Un punct critic pentru oceanele noastre – semnați petiția pentru a ne salva oceanele   Oceanele noastre se află într-un punct critic și tulburătoarele ”zone moarte” se extind pe zi ce trece în Pacific. Dar există și vești bune: anul trecut a fost protejată o suprafață record din ocean! 
   Ce va prevala: distrugerea sau conservarea? Săptămâna aceasta ar putea aduce răspunsul decisiv. Oamenii de știință spun că dacă vom proteja 30% din suprafața oceanică, vor exista suficiente surse de regenerare pentru restul de 70%. Acest plan va fi discutat la importantul Congres Mondial de Conservare care începe astăzi!
   Țări ca Japonia - unde lobby-ul industriei de pescuit e foarte puternic - se opun planului, dar dacă vom dovedi că inițiativa se bucură de un uriaș sprijin popular, putem învinge opoziția. Ar putea fi un punct de cotitură pentru oceanele noastre. Hai să lansăm un apel cu un milion de voci, care nu poate fi ignorat de participanții la summit: 
   Dați click aici pentru a semna petiția.
   Oceanele produc o jumătate din oxigenul pe care îl respirăm, dar pescuitul excesiv, schimbările climatice și poluarea distrug această adevărată fântână a vieții de pe planeta noastră. Dacă nu vom lua măsuri rapide, lăcomia noastră ar putea provoca cea mai mare extincție în masă din ultimele 55 de milioane de ani.
   180 de guverne se vor întâlni pentru a vota în privința unui acord global care ar putea asigura protejarea a 30% din oceanele lumii până în 2030. Acest vot nu aduce cu sine o obligație legală, dar este fundația necesară pentru un pact care să includă răspunderea juridică. 
În urma campaniilor publice, anul trecut a fost creat un număr record de rezervații marine. Știm că vocile noastre contează. Hai să ne unim forțele pentru a ne salva oceanele: 
   Dați click aici pentru a semna petiția.
   Acoperă 71% din planetă, sunt patria a mii de specii nedescoperite încă și susțin întreaga viață de pe Pământ. Oceanele noastre sunt un adevărat miracol. Și sunt atât de puternice încât se pot vindeca singure de pe urma ravagiilor produse de oameni. Dar pentru asta trebuie să le dăm o șansă la supraviețuire. Hai să ne unim forțele pentru a salva uriașa inimă albastră a planetei noastre. 
   Cu speranță și hotărâre, 
   Dalia, Nell, Danny, Lisa, Ari, Diego, Fatima, Alice și restul echipei Avaaz