Fundaţia Comunitară Galaţi a dat startul înscrierilor la SemiMaraton Galaţi 2016   Îi invităm pe toţi cei care iubesc alergarea şi faptele bune să se înscrie la SemiMaraton Galaţi 2016 – cel mai important eveniment din estul României în calendarul alergătorilor profesionişti şi amatori, organizat de Fundaţia Comunitară Galaţi în scopul strângerii de fonduri pentru finanţarea unor proiecte menite să satisfacă nevoi ale comunităţii.

   Anul acesta, SemiMaraton Galaţi se va desfăşura duminică, 11 septembrie. Va fi a treia ediţie a evenimentului, desfăşurat anual din 2014.

   Înscrierile se fac pe site-ul semimaratongalati.ro, la secţiunea CAUZE, unde sunt afişate toate cele 17 proiecte propuse de tot atâtea organizaţii non-profit din Galaţi şi selectate de Fundaţia Comunitară Galaţi pentru a-şi atrage finanţare la ediţia curentă a SemiMaratonului. Alergătorii trebuie să aleagă, în această ordine, o cauză pe care să o sprijine prin achitarea taxei de participare şi o probă de concurs pe care să o susţină pe 11 septembrie 2016. Fiecare are libertatea de a selecta ce cauză şi ce cursă doreşte, în funcţie de preocupările intelectual-emoţionale şi de condiţia fizică.

   Alergătorii se pot înscrie la una dintre următoarele probe de concurs:

- Semimaraton– 21 km, taxa de participare: 75 lei;

- Ștafetă– 3 x 7 km, taxa de participare: 50lei;

- Cros – 7 km, taxa de participare: 50 lei;

- Cursa populară – 2 km, taxa de participare: 30 lei;

- Cursa copiilor – 350 m, taxa de participare: 30 lei;

- Proba animalelor de companie – taxa de participare: 30 lei.

   Plata taxei de participare se poate face:

- la sediul Fundaţiei Comunitare Galaţi, din Galaţi, Parcul pentru Tehnologia Informaţiei, Strada Portului, nr. 23, camera 503;

- prin transfer bancar încontul RO 42 RNCB 0141 1481 4389 0001;

- la Daily Pub, partenerul nostru în organizarea SemiMaratonului Galaţi 2016;

- şi, de la 1 Iulie 2016, şi on-line pe site-ul semimaratongalati.ro.

   “Pentru că îmbină în cel mai frumos mod posibil plăcerea de a alerga a unora cu nevoia de sprijin a altora mai puţin norocoşi, SemiMaratonul Galaţi începe să devină un fenomen. Anul acesta avem mai multe cause înscrise, 17, care adresează un spectru larg de nevoi identificate în comunitate: de la născuţii prematur care necesită tratament şi îngrijiri speciale, la copiii cu autism, cu deficienţe şi copiii vulnerabili; de la adolescenţii întreprinzători, la persoanele cu dizabilităţi şi proiectele intergeneraţionale; de la kinetoterapie, la cluburi montane, iniţiative cultural şi proiecte pentru necuvântătoare”, a declarat Cristi Marian Ochiu, director executiv Fundaţia Comunitară Galaţi.