Pentru eliminarea stereotipurilor propagandei antiromânești - 100.000 de basarabeni în România -    100.000 de cetățeni ai Republicii Moldova vor vizita România, în intervalul iunie – final de septembrie, în cadrul celui mai amplu program național de cunoaștere a realităților sociale și culturale din Țară. Scopul programului vizează eliminarea stereotipurilor formate de propaganda antiromânească din ultimii peste 200 de ani în stânga Prutului și obținerea unei majorități unioniste în Republica Moldova către anul 2018.

   Programul „Cunoaște-ți Țara” a demarat pe 24 iunie, cu venirea la Iași a patru autocare cu câte 50 de basarabeni. Organizator este Platforma Unionistă Acțiunea 2012, împreună cu parteneri din toată țara.

   „Locuitorii celui de-al doilea stat românesc au nevoie de informație corectă despre realitățile din România, au nevoie să vadă cu proprii ochi obiective turistice și economice, să ia contact cu românii din mai multe regiuni ale țării, astfel încât la revenirea în Republica Moldova să se simtă liberi să își aleagă destinul, în cunoștință de cauză”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

   Platforma Unionistă Acțiunea 2012 face un apel către autoritățile locale și către oamenii simpli din toată România să sprijine derularea programului.

   Pe parcursul următoarelor luni, cei 100.000 de basarabeni vor putea oferi impresii cu privire la zonele pe care le vizitează.

 

   Platforma Unionistă Acțiunea 2012