Au început înscrierile la concursul Can Art&Design Festival

   Începe o nouă ediţie a concursului Can Art&Design Festival. Asociaţia Alucro - EveryCanCounts România, în parteneriat cu Facultatea de Arte Decorative şi Design, din cadrul UNARTE, dau startul celei de-a doua ediţii a concursului naţional dedicat pasionaţilor de creaţie, design şi, nu în ultimul rând, protejarea mediului prin refolosirea dozelor.

   Conceptul Can Art&Design Festival a luat naştere anul trecut, prin îmbinarea necesităţii de a contribui la protejarea mediului, cu pasiunea pentru arta refolosirii dozelor din aluminiu şi altor materiale reciclabile. Concursul Can Design Festival este acum deschis celei de-a doua ediţii, iar în perioada 21 septembrie - 31octombrie 2015, pe platforma www.candesignfestival.ro  sunt aşteptate formularele de înscriere în competiţie, la secţiunea Înregistrare.

   Noutatea acestei ediţii o reprezintă lansarea mai multor categorii şi teme de concurs, care să atragă participarea unui public divers, dar care are în comun acelaşi lucru: interesul pentru design şi protejarea mediului.Odata cu acestea se va schimba şi denumirea concursului în Can Art&Design Festival. Primul aspect inovator al concursului îl reprezintă lansarea categoriei „Can Bag Design” care presupune crearea unui design de sacoşă care să ilustreze sloganul „colectare, reciclare, protejare”. Prin această categorie, organizatorii doresc să îi determine pe participanţi să reflecteze asupra importanţei reciclării. 

   În acelaşi spirit al reciclării, Asociaţia Alucro – EveryCanCounts Romania şi Facultatea de Arte Decorative şi Design din cadrul UNARTE propun o categorie special destinată studenţilorla facultăţile de profil. Pentru această categorie, organizatorii propun proiectarea şi construcţia unui sistem de reciclare sau refolosire a dozelor din aluminiu. Obiectivul acestui sistem este să ajute utilizatorii individuali să producă mai puţine deşeuri şi să le refolosească pe cele deja produse. 

   A doua ediţie a concursului Can Design Festival păstrează şi categoriile prin care a debutat în anul 2014. Prin tema „Can City” sau un oraş din doze de aluminiu, participanţii sunt invitaţi să  să realizeze lucrări care să redea un obiect sau un loc pe care îl consideră a fi reprezentativ pentru mediul urban. Cei care doresc să creeze o lucrare pentru această temă se pot înscrie în una dintre cele doua categorii dedicate, respectiv Hand-made Copii (elevi clasele I-XII) sau Hand-made Adulţi.

   Membrii juriului, compus din reprezentaţi ai organizatorilor,parteneri  ai evenimentului, specialişti în domeniu şi jurnalişti, vor aprecia lucrările înscrise în cele trei categorii, în  funcţie de originalitate, încadrarea în tema fiecărei categorii şi respectarea cerinţelor din regulamentul disponibil pe site-ul proiectului. În plus, lucrarea cea mai apreciată de public va fi recompensată printr-un premiu de popularitate, care va fi acordat în funcţie de numărul de voturi pe care fotografia lucrării le va primi pe pagina de Facebook a concursului, în perioada 15-30 noiembrie a.c.. Gala de premiere va avea loc in luna decembrie, în cadrul căreia vor fi prezentate şi lucrarile care au fost selectate în vederea realizării unei expoziţiipermamente, în cadrul unui spaţiu dedicat acestui concurs, pus la dispoziţie de Primariă Generala a Capitalei.

   Pe site-ul www.candesignfestival.ro găsiţi calendarul concursului, regulamentul şi alte informaţii utile.

   Concursul Can Design Festival a fost lansat în anul 2014, la iniţiativa Asociaţiei Alucro, care desfăşoară în România programul de colectare selectivă a dozelor din aluminiu, EveryCanCounts (www.everycancounts.ro). Lucrările înscrise în prima ediţie a concurslui sunt disponibile aici:www.facebook.com/CanDesignFestival.