Să oprim decapitarea și crucificarea acestui tânăr

   Arabia Saudită se pregătește să decapiteze și să crucifice în public un tânăr de 21 de ani. E vorba de aceeași țară care tocmai a primit un rol-cheie în Consiliul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite. Dacă nu ar fi tragic, ar fi de-a dreptul hilar!
   Ali Mohammed al-Nimr a fost arestat la 17 ani pentru că a participat la demonstrații împotriva guvernului și a fost condamnat pe baza unei confesiuni obținute prin tortură. Iar acesta nu e un caz singular! Arabia Saudită a executat peste 100 de persoane anul acesta, adică o persoană la două zile!
   Franța a cerut deja oprirea execuției, dar Statele Unite, Germania și Marea Britanie au, la rândul lor, relații foarte strânse cu regimul. Dacă vom crește presiunea asupra liderilor acestor țări, îi putem convinge să apeleze la partenerii lor saudiți pentru a îl salva pe Ali.Semnați acum petiția urgentă. Hai să oprim această farsă la adresa drepturilor omului. Ali ar putea fi executat în orice moment: 
   https://secure.avaaz.org/ro/stop_saudi_beheadings_loc/?bKPcSeb&v=65586
  Arabia Saudită conduce un comitet al ONU care selectează raportori și experţi independenți. Dar cazul lui Ali dovedește, o dată în plus, cât de absurdă e această funcție. Experții în drepturile omului spun că e vorba de o ”execuție arbitrară”, interzisă prin Convenţia ONU privind drepturile copilului, pentru că Ali va fi executat pentru fapte comise în timp ce era minor. Ali este nepotul unui șeic șiit, care a fost condamnat la rândul său la moarte. Execuția mai poate fi oprită doar dacă devine evident că acest gest va fi taxat foarte dur de către partenerii internaționali. 
   Guvernele menționate mai sus au relații comerciale nefaste - dar strânse - cu Arabia Saudită, unde vând arme și/sau cumpără petrol. Știm că opinia lor contează. Anul acesta l-am convins pe vicecancelarul german să apeleze la autoritățile saudite pentru a opri o posibilă execuție și torturarea bloggerului Raif Badawi. Sigmar Gabriel ne-a urmat îndemnul, iar Raif Badawi e încă în viață și n-a mai fost biciuit de câteva luni, deși se află în continuare în închisoare. 
   Hai să convingem aceste țări să apeleze la aliații lor saudiți pentru a le cere să oprească execuția și să ceară o reevaluare a noului rol al Arabiei Saudite în cadrul Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU. Semnați acum petiția urgentă pentru a salva un om de la moarte: 
   https://secure.avaaz.org/ro/stop_saudi_beheadings_loc/?bKPcSeb&v=65586

  Comunitatea noastră și-a unit forțele în numeroase rânduri pentru a protesta și opri atrocitățile atunci când regimurile abuzive au încălcat drepturile fundamentale ale omului. E timpul să ne unim vocile pentru Ali.
   Cu speranță și determinare,
   Alice, Melanie, Marie, Alex, Marigona, Maria Paz, Spyro și întreaga echipă Avaaz