Galațiul a beneficiat de un incubator de terapie intensivă dintr-o campanie a asociației Salvați Copiii   In perioada 2012-2015, prin campaniile de strangere de fonduri “Un gest pentru o viata” si “Bun venit pe lume”, Salvati Copiii a reusit dotarea a 58 de maternitati din 32 de judete ale tarii cu echipamente performante necesare supravietuirii copiilor nascuti prematur.

   Ca regula, in urma consultarilor cu Asociatia Romana de Neonatologie, ne-am indreptat atentia catre unitati judetene mai importante, de nivel 2 si 3 care, conform protocolului, au capacitatea de a ingriji corespunzator copiii nascuti prematur (echipe medicale specializate, echipamente conexe, etc). Un alt criteriu este dotarea spitalelor din judetele cu o rata de mortalitate infantila ridicata.

   Printre spitalele care au beneficiat de dotari pana acum sunt: Spitalul Judetean de Urgenta Sfantul Apostol Andrei Galati (un incubator terapie intensiva) si Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui (un incubator terapie intensiva, un incubator de transport si un ventilator de suport respirator).  

 

   Adina Clapa – coordinator programe