Semnați apelul pentru trecerea la energie 100% curată!   Avem în sfârșit vești bune de la negocierile din Paris! O coaliție formată din peste 100 de țări, înființată în secret în urmă cu șase luni, a anunțat că sprijină un acord ambițios cu caracter obligatoriu!
   Dar dacă Africa de Sud, China, Brazilia și India nu se vor alătura acestei coaliții, clauzele de care avem nevoie pentru trecerea la energie curată 100% nu vor fi adoptate. 
   Avem la dispoziție doar 48 de ore pentru a le cere să se alăture acestui plan ambițios. Dacă vom crește presiunea asupra lor, Brazilia, China și Africa de Sud ar putea fi convinse să se alăture susținătorilor acordului, iar India ar putea înceta să i se opună, pentru a nu fi trasă la răspundere în cazul unui eșec.
   Semnați petiția urgentă și trimiteți vestea mai departe! De fiecare dată când petiția noastră crește cu încă 10.000 de semnături, delegațiile acestor patru țări vor primi un SMS care le amintește că întreaga lume le cere să sprijine un acord pentru energie curată 100%. 
   https://secure.avaaz.org/ro/coalition_of_ambition_11/?bKPcSeb&v=70748&cl=9147377040
   Coaliția a fost inițiată de Insulele Marshall și unește peste jumătate din țările de pe glob, printre care 79 de țări din Asia, Africa și America Latină, dar și mari poluatori din UE și Statele Unite. Toate aceste țări susțin trecerea la energie curată 100%, finanțarea statelor sărace în faza de tranziție și reguli stricte pentru tragerea la răspundere a tuturor țărilor și creșterea angajamentelor în timp.
   Până în prezent, toate încercările de a ajunge la un acord global au eșuat din cauza neînțelegerilor dintre țările cele mai poluante și țările care se simt cel mai puțin responsabile pentru criză. Această nouă alianță le-a adus în sfârșit împreună: finanțarea tranziției către noi surse de energie va fi suportată în primul rând de marii poluatori, așa cum e normal, dar planul garantează că întreaga lume va face pași către decarbonizarea economiilor noastre.
   Dacă putem ajuta această coaliție să convingă și alte țări influente să i se alăture, avem cele mai mari șanse să obținem un acord ambițios pentru energie 100% regenerabilă. 
   India vrea să continue să ardă cărbune, dar China e deja lider mondial în domeniul energiei regenerabile, iar Brazilia și-a propus un obiectiv național foarte ambițios pentru trecerea la energie curată. E clar că aceste state nu au niciun motiv să respingă un acord prin care întreaga lume le va urma exemplul. Ele susțin deseori că nu pot stabili obiective care nu sunt în interesul celor săraci, dar din această coaliție face parte și Angola, care reprezintă cele mai defavorizate 48 de țări din lume.
   Semnați acum petiția urgentă și trimiteți vestea mai departe: hai să ne facem vocile auzite în mijlocul negocierilor și să convingem statele-cheie să se alăture acordului. E prima oară când apelăm la SMS-uri în această campanie - acordul pe care ni-l dorim cu toții e pe muchie de cuțit și fiecare semnătură contează. Alăturați-vă acum apelului urgent: 
   https://secure.avaaz.org/ro/coalition_of_ambition_11/?bKPcSeb&v=70748&cl=9147377040
   Comunitatea noastră luptă de opt ani pentru a obține acest acord. Am contribuit la realizarea celor mai mari marșuri pentru climă din istorie, iar apelul nostru pentru energie curată 100% a răsunat în sala conferinței din Paris. Pe măsură ce timpul trece și ne apropiem de orele tensionate de la finalul negocierilor, hai să ne asigurăm că vocile tuturor celor care au ieșit la marș, au trimis mesaje sau au semnat petiții vor fi auzite de către negociatori.
   Cu speranță și determinare,
   Alice, Alex, Meredith, Antonia, Camille și echipa Avaaz