O pădure veche de 500 de ani este tăiată pentru o competiție de patru zile

  Să conservăm o pădure veche de 500 de ani, în care trăiesc și patru specii pe cale de dispariție sau să distrugem această pădure pentru o competiție olimpică de schi. Răspunsul e evident sau cel puțin așa ar trebui să fie. Cu toate astea, chiar în acest moment, organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud defrișează o pădure ai cărei arbori dăinuie de o jumătate de mileniu, pentru a face loc unui complex de schi. E absurd, complet greșit și - cel mai grav - ireversibil. Odată tăiată, această pădure magnifică va dispărea pentru totdeauna. Din fericire, putem încă opri această catastrofă. Comitetul Olimpic Internațional a decretat că acest eveniment va fi o ”Olimpiadă Verde”, care va fi planificată și va funcționa într-un mod sustenabil. Dacă vom lansa un apel de proporții, din toate țările care participă la Jocurile de Iarnă, putem convinge Comitetul Olimpic să se ridice la înălțimea idealurilor pe care și le-a propus.
   Semnați acum petiția urgentă. Avaaz va trmite apelul nostru direct la sediul Comitetului Olimpic. Semnați și distribuiți campania pe Facebook, Twitter, mail...peste tot:  
   https://secure.avaaz.org/ro/save_ancient_korean_forest_loc/?bKPcSeb&v=64908
   Orașul Pyeongchang din Coreea de Sud a câștigat competiția pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2018, iar pentru a putea organiza doar două competiții de schi, autoritățile au decis să decimeze cea mai mare rezervație de arbori Wangsasre din întreaga lume (o specie de mesteacăn care mai există doar în Coreea), distrugând totodată refugiul a patru specii pe cale de dispariție: vidra euro-asiatică, pisica-leopard, jderul și veverița zburătoare. 
  Timp de sute de ani, acest loc a fost considerat sacru în Coreea, iar muntele a fost protejat vreme îndelungată. Dar pentru a putea câștiga competiția pentru găzduirea Jocurilor de Iarnă, Guvernul a schimbat statutul de arie protejată al zonei. Acum, firmele de construcție se grăbesc să defrișeze suprafețe mari din pădurea seculară pentru a ridica un gigantic complex de schi, care a lăsat deja cicatrici adânci în munte. Aceste operațiuni nu sunt necesare: Jocurile ar putea avea loc într-un alt oraș, ca Muju, ceea ce ar economisi și 138 de milioane de dolari! Standardele de mediu ale Comitetului Olimpic recomandă ca Jocurile să fie organizate după principiul dezvoltării durabile. E timpul să îi tragem la răspundere pentru că ignoră distrugerea naturii în Pyeongchang și să le cerem să își respecte propriile reguli. E de neconceput ca o pădure veche de 500 de ani să fie rasă de pe fața pământului pentru câteva competiții olimpice. Ce e distrus nu mai poate fi înlocuit. Dar dacă vom lansa un apel suficient de puternic, putem opri acest proiect, asigurându-ne că Jocurile Olimpice nu ne vor mai distruge niciodată patrimoniul. Semnați acum petiția urgentă: 
   https://secure.avaaz.org/ro/save_ancient_korean_forest_loc/?bKPcSeb&v=64908

   Pădurile sunt plămânii planetei noastre. Ele sunt vitale pentru aerul pe care îl respirăm și pentru echilibrul lumii noastre. Membrii Avaaz de pretutindeni și-au unit forțele în numeroase rânduri pentru a proteja aceste comori. De la miile de donații pentru achiziționarea unui coridor vital de pădure tropicală în insula Borneo, până la victoriile importante pentru protejarea pădurii amazoniene, a pădurii Aceh și a rezervațiilor din Australia, Avaaz a dovedit deja că dacă luptăm împreună, putem câștiga. E timpul să o facem din nou. 
   Cu speranță și determinare, 
   Dalia, Jooyea, Mais, Nataliya, Alice, Emily și restul echipei Avaaz