24 de ore pentru a-l trimite pe Blatter la vestiare

   Autoritățile elvețiene tocmai au arestat 7 oficiali FIFA, dând mari speranțe miliardelor de oameni din întreaga lume care iubesc fotbalul și urăsc corupția. Dar dacă nu vom acționa rapid, Sepp Blatter nu va fi sancționat și își va începe cel de-al cincelea mandat ca președinte al FIFA!
   Blatter a supervizat acțiuni de luare de mită, a jecmănit țările gazdă ale FIFA și a ascuns investigațiile interne privind cumpărarea de voturi pentru favorizarea Rusiei și Qatarului, comandate chiar de el. Nu e vorba doar de fotbal: cu Blatter la cârmă, FIFA a încurajat corupția, exploatarea - uneori până la moarte - a lucrătorilor din întreaga lume și distrugerea unor comunități întregi pentru construirea de stadioane.
   Seria de arestări de ieri dimineață e cea mai bună ocazie pe care am avut-o vreodată pentru a curăța această pată de rușine din lumea fotbalului. Dar e nevoie de o presiune uriașă pentru a schimba ceva. Hai să strângem un milion de semnături în timp record pentru a cere conducerii FIFA să îl demită pe Blatter. Echipa Avaaz se află deja în Zürich și va înmâna petiția noastră oficialilor, chiar înainte de vot. Semnați acum și trimiteți vestea mai departe: 
   https://secure.avaaz.org/ro/clean_up_football_loc/?bKPcSeb&v=59527
   Fotbalul e de departe cel mai popular sport din lume, iar corupția la cel mai înalt nivel e o mare dezamăgire pentru armatele de fani care vor să vadă un joc curat pe teren. Un sondaj publicat săptămâna aceasta de Amnesty International arată că patru din cinci mircobiști nu îl mai vor pe Blatter în fruntea FIFA, iar două treimi dintre ei și-au pierdut complet încrederea în această instituție.
   Guvernul elvețian i-a arestat pe mai-marii FIFA suspectând că aceștia au primit mită în valoare de peste 100 de milioane de dolari, în schimbul acordării de drepturi pentru transmiterea meciurilor și campanii de marketing. Arestările vin ca urmare a unei anchete lansate acum 3 ani de autoritățile americane, care spun că manevrele de corupție au avut loc pe teritoriul SUA și folosind bănci americane. Sepp Blatter este și el anchetat de oficialii americani.
   Hai să ne mobilizăm rapid pentru a îl demite pe Blatter și a convinge FIFA să suspende realegerea sa până la apariția unui candidat care poate reforma FIFA și pune capăt corupției. Semnați acum petiția urgentă: 
   https://secure.avaaz.org/ro/clean_up_football_loc/?bKPcSeb&v=59527

  La începutul acestui an, comunitatea Avaaz și-a unit forțele pentru a protesta împotriva condițiilor inumane în care muncitorii din Qatar sunt forțați să muncească pentru pregătirea Cupei Mondiale. Acum, avem șansa să schimbăm în profunzime lumea fotbalului, la cel mai înalt nivel.
   Cu speranță,
   Alex, Rowena, Alice, Rewan, Andrea, Ricken și întreaga echipă Avaaz