Arctica este în pericol

   Guvernul SUA tocmai a dat companiei Shell permisiunea de a fora pe teritoriul virgin al Arcticii, punând în pericol vegetația și fauna marină, dar și clima planetei noastre. Din fericire, putem încă opri această catastrofă. 
   Înainte de a ajunge în oceanul Arctic, nava-gigant a companiei Shell trebuie să treacă prin Seattle, iar acolo există o persoană care o poate întoarce din drum: primarul ecologist Ed Murray. Acesta a transmis deja companiei că nu are permisiunea să își opereze platformele petroliere în Seattle, dar răspunsul lor a fost că vor opri în port, indiferent dacă autoritățile sunt de acord sau nu cu asta.
   Ed trebuie să decidă acum dacă va renunța la luptă sau va merge până la capăt pentru a salva Arctica. Știm că e de partea noastră, dar e nevoie de mult curaj pentru a face față uneia dintre cele mai puternice companii din istorie. Hai să îi arătăm primarului că întreaga lume e alături de el și de cetățenii orașului Seattle și sprijină orice inițiative luate pentru a opri forările în Arctica. Semnați acum petiția urgentă: 
   https://secure.avaaz.org/ro/shell_drilling_loc/?bKPcSeb&v=58527
  Concluziile experților sunt foarte clare: forările din zona arctică sunt extrem de periculoase și mult prea riscante pentru clima planetei. Cea mai apropiată Pază de Coastă se află la peste 1.000 de mile distanță. Dacă va apărea vreo problemă - un scenariu considerat posibil chiar și în planul companiei Shell - nimeni nu ar putea sări în ajutor și firma nu ar putea face nimic pentru remedierea situației. 
   Dar vestea cea mai șocantă e că Shell se pregătește să extragă un nou tip de petrol extrem de nociv, despre care experții spun că e 100% dăunător eforturilor de oprire a încălzirii globale galopante. Mai mult profit pentru Shell sau o climă sigură pentru noi toți - ar trebui să fie o alegere simplă, nu-i așa?
   Bătălia din Seattle atinge chiar acum punctul culminant. Săptămâna trecută, în urma presiunilor făcute de activiștii locali, primarul Murray a atenționat compania Shell că autorizația pe care o are nu acoperă activitățile planificate. Dar navele Shell au pornit oricum în direcția Seattle, încălcând flagrant o procedură democratică.
   Primarul Murray a luptat mereu pentru protecția mediului, dar acum are șansa unică de a reprezenta toți cetățenii lumii, blocând calea companiei Shell către Arctica cu ajutorul juriștilor și forțelor de ordine. Soarta noastră e în mâinile lui. Hai să îi oferim sprijinul de care are nevoie. Dați click mai jos și semnați petiția urgentă: 
   https://secure.avaaz.org/ro/shell_drilling_loc/?bKPcSeb&v=58527

  În joc nu sunt doar viețile urșilor polari și ale altor creaturi magnifice din Arctica. Trebuie să trasăm o linie clară dincolo de care platformele petroliere nu pot trece! Doar așa vom proteja una dintre ultimele zone virgine de pe planetă. Hai să îi transmitem primarului Murray toată speranța și determinarea noastră și să îi dăm forța de care are nevoie pentru a opri compania Shell. Va fi un mesaj clar pentru toate companiile care poluează: suntem mai uniți și mai puternici ca niciodată și vom lupta până la capăt pentru energie curată 100%!
   Cu speranță,
   David, Mais, Nataliya, Iain, Alice, Fatima și întreaga echipă Avaaz