Forțele aeriene siriene au bombardat copii cu arme chimice cu clor

   Forțele aeriene siriene au bombardat recent copii cu arme chimice cu clor. Trupurile lor firave se zbăteau în zadar după aer pe tărgile de spital, în timp ce medicii își înghițeau lacrimile, privind neputincioși cum micuții mor sufocați. Dar acum avem o șansă de a opri crimele comise cu bombe-butoi, cerând instituirea unei zone cu interdicție aeriană. 
   SUA, Turcia, Marea Britanie, Franța și alte state iau în considerare crearea unei zone sigure în nordul Siriei. Consilierii apropiați ai președintelui Obama susțin acest plan, dar lipsa suportului public îl îngrijorează - aici intrăm noi în joc.
   Hai să îi transmitem că nu mai putem să privim nepăsători cum un dictator bombardează cu arme chimice familii nevinovate în miezul nopții. Vrem măsuri concrete.
   Un lucrător umanitar a spus: "Mi-aș dori ca toată lumea să vadă ce am văzut cu ochii mei. Îți frânge inima pentru totdeauna." Hai să arătăm că ne pasă. Semnați acum pentru a susține instituirea unei zone cu interdicție aeriană, care poate salva nenumărate vieți: 
   https://secure.avaaz.org/ro/syria_safe_zone_loc/?bKPcSeb&v=55612
   Nu e prima oară când Assad folosește arme chimice împotriva propriului său popor, dar acest atac vine la doar câteva zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție prin care condamnă folosirea de arme chimice cu clor în Siria. Consiliul a amenințat cu măsuri suplimentare în cazul nerespectării interdicției - iar acum e timpul să treacă la fapte!
   O zonă sigură, impusă de SUA, Turcia, Marea Britanie, Franța și alte țări, e un pas mic care poate diminua criza și opri măcelul civililor. Această măsură nu va împinge Vestul într-un război terestru. Experții spun că armata siriană nu e capabilă să se opună cu succes unei zone cu interdicție aeriană.
   Atâta timp cât Assad controlează spațiul aerian, va rămâne convins că poate câștiga acest conflict sângeros bombardând comunitățile până când acestea i se supun. Putem opri această strategie brutală prin instituirea unei zone de interdicție aeriană. Hai să îi arătăm lui Obama că vrem să acționeze pentru a proteja civilii. Semnează acum petiția urgentă: 
   https://secure.avaaz.org/ro/syria_safe_zone_loc/?bKPcSeb&v=55612

  Cifrele sunt șocante: peste 210.000 de morți, jumătate din populația țării forțată să își părăsească locuințele, 36% dintre spitale și aproape 4.000 de școli distruse. Comunitatea noastră sprijină de ani de zile lupta pentru supraviețuire a sirienilor. E timpul să o facem din nou. 
   Cu speranță,
   John, Mais, Nick, Alice, Rewan, Wissam, Ricken și restul echipei Avaaz