Agerpres și Universitatea ''Danubius'' din Galați lansează proiectul ReStart

   Agenția Națională de Presă Agerpres și Universitatea ''Danubius''. din Galați, au semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul Conferinței Internaționale ''Integrare Europeană - Realități și Perspective (EIRP 2014)'', un parteneriat prin care a fost lansat proiectul ReStart.

   Acesta presupune implicarea studenților în munca practică de jurnalist, fie că este vorba despre redactarea unei știri de presă sau despre realizarea unui material video.

Lansarea proiectului ReStart a fost prezentată în deschiderea Conferinței EIRP 2014 de către Alexandru Giboi-director general al Agenției Naționale de Presă Agerpres, și Cristi Godinac-președinte al Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind, organizație afiliată Federației Europene a Jurnaliștilor.

   ''Avem un parteneriat foarte important cu Universitatea 'Danubius': ReStart. Presa din România are nevoie de tineri bine pregătiți în spiritul unui jurnalism de calitate pentru ca, pe viitor, publicul să aibă informații corecte și nedistorsionate'', a declarat Alexandru Giboi.

  În cadrul aceleiași conferințe, rectorul Universității ''Danubius'', Andy Pușcă, i-a acordat directorului general al Agerpres o diplomă pentru promovarea unui jurnalism de calitate în lume, la aniversarea celor 125 de ani de activitate a Agenției Naționale de Presă.

   Prezent la eveniment, Cristi Godinac, președintele Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind și Ombudsman al Agerpres, a adăugat faptul că de proiectul ReStart ar trebui să se bucure toți studenții de profil din țară, rolul său fiind acela de a dezvolta capacitățile acestora de a se adapta mai ușor profesiei de jurnalist și de a oferi consumatorilor de media materiale de presă obiective și calitative.

   Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind