Moarte lentă sau măsuri rapide?

   Ne confruntăm cu cea mai mare criză a vremurilor noastre. Dacă nu acționăm rapid, recifele de coral vor dispărea pentru totdeauna, urșii polari vor mai trăi doar în grădinile zoologice, iar copiii noștri vor moșteni o planetă devastată de inundații și arșiță. Noi suntem cauza schimbărilor climatice, dar dacă ne unim forțele, putem încă reda umanității și planetei un viitor prosper.
   Peste 24 de ore, liderii europeni vor participa la un summit dedicat crizei climatice. În acest moment, ei se pregătesc să cadă de acord asupra unor obiective modeste, ignorând recomandările oamenilor de știință și avertismentele pe care le vedem în natură. Trebuie să ne unim vocile pentru a acoperi corul de lobbyiști și a dovedi liderilor noștri că măsurile ferme pentru reducerea la jumătate a poluării sunt absolut necesare și puternic susținute de populație.
  Haideți să trasăm o linie de demarcație și să le cerem liderilor noștri să nu mai rămână nepăsători în fața unei industrii care ne ucide încetul cu încetul. Semnează petiția urgentă și trimite apoi un mesaj personal. Vom oferi Germaniei și Marii Britanii - țări care ocupă un loc fruntaș în lupta împotriva schimbărilor climatice - un puternic mandat din partea cetățenilor UE. Îl vom susține și prin sondaje de opinie în țări importante, care vor arăta suportul public pentru măsurile împotriva schimbărilor climatice și vom transmite presei cele mai importante informații până în momentul votului:
   http://www.avaaz.org/ro/eu_2030_climate_main/?bKPcSeb&v=37539
   De aceste obiective depinde și succesul summit-ului global de anul viitor de la Paris. Doar dacă Europa își va propune obiective ambițioase care să reducă la jumătate poluarea, să crească eficiența energetică și să lanseze o revoluție a energiei verzi, se va crea un moment prielnic pentru ca și alte țări să ia măsuri asemănătoare. Este șansa noastră pentru salvarea planetei.
   Industria energetică are o mare putere de influență asupra politicienilor noștri, iar echipele ei de lobby și situația critică din Ucraina care acaparează atenția presei amenință să împingă Europa către un nou acord cu obiective modeste. În acest moment, liderii Europei au opinii împărțite, iar Polonia și alte câteva țări refuză să accepte un acord pentru reducerea cu 40% a emisiilor de carbon până în anul 2030, în conformitate cu recomandarea Comisiei Europene. O reducere cu 50%, recomandată de oamenii de știință, este cu atât mai improbabilă. 
   Liderii noștri se vor întâlni peste 24 de ore. Haideți să ne mobilizăm acum și să le cerem să încheie acest acord vital pentru salvarea planetei! Ne vom asigura că apelul nostru va avea un puternic ecou în presă. Semnează petiția urgentă și trimite apoi un mesaj personal, cerând Europei să adopte obiectivele ambițioase care ne pot salva în ultimul ceas:
   http://www.avaaz.org/ro/eu_2030_climate_main/?bKPcSeb&v=37539
   În ultimele 12 luni, am asistat la fenomene meteorologice extreme peste tot în lume. Iar comunitatea Avaaz și-a unit forțele în numeroase rânduri pentru a convinge politicienii să acționeze. Doar în luna ianuarie, 250.000 dintre noi au trimis mesaje comisarilor europeni, reușind să îmbunătățească propunerile pe care liderii noștri le vor discuta săptămâna aceasta. Haideți să ne asigurăm că vor trece la fapte. 

   Iain, Mary, Bert, Christoph, Marie, Alex, Alice, Ricken și întreaga echipă Avaaz