Bike Works organizează prima ecologizare a pădurii de lângă Stadionul Dunărea

   Asociaţia Bike Works din Galaţi invită gălăţenii care iubesc natura şi ciclismul la prima acţiune de ecologizare a micii păduri de salcâmi din apropierea Stadionului Dunărea, care se va desfăşura sâmbătă, 9 noiembrie 2013.

   Pădurea are o suprafaţă de 400x100m şi, deşi se află în interiorul municipiului Galaţi, nu reprezintă încă un loc public de interes, fiind un spaţiu neamenajat şi neîntreţinut. Prin acţiunea de ecologizare de sâmbătă, ne propunem să îi oferim pădurii un aspect estetic plăcut şi să îi creştem funcţionalitatea.

   De ecologizarea acestui spaţiu se vor bucura toţi bicicliştii din oraş. “În păduricea de lângă Stadionul Dunărea, bicicliştii învaţă să meargă în condiţii de off-road, numai că mizeria de acolo face acest spaţiu impropriu antrenamentelor. Odată curăţat, terenul va putea fi folosit la adevăratul său potenţial”, declară Silviu Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Bike Works.

   Acţiunea de ecologizare constă în colectarea deşeurilor menajere şi vegetale din pădure şi montarea de pubele de gunoi la intrarea în zona verde. Oricine vrea să dea o mână de ajutor este aşteptat sâmbătă, la ora 9:00, pe străduţa de acces a sportivilor în Stadionul Dunărea. Toate materialele de lucru (mănuşi din plastic, saci de gunoi, lopeţi etc.) vor fi asigurate de Asociaţia Bike Works.

   Cu proiectul de ecologizare a pădurii de salcâmi de lângă Stadionul Dunărea, Asociaţia Bike Works a câştigat o finanţare de 1.000 de euro în cadrul concursului de proiecte “Omul ReÎnverzeşte locul”, implementat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, în parteneriat cu Ecopolis şi susţinut de Dorna.

   În realizarea proiectului, Asociaţia Bike Works beneficiază de sprijin public şi privat. “Suntem ajutaţi de Primăria Municipiului Galaţi şi avem alături magazinul de biciclete MausBike, Clubul de Ciclism Galaţi şi Asociaţia Mecanturist Galaţi, ai căror angajaţi şi, respectiv, membri vor participa la acţiunea de ecologizare de sâmbătă”, afirmă Silviu Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Bike Works.

   Pentru detalii suplimentare, ne puteţi contacta la numărul de telefon 0740.296.757 sau la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Informaţii despre eveniment puteţi găsi şi pe Facebook, pe pagina Asociaţiei Bike Works – www.facebook.com/BikeWorks sau pe pagina evenimentului – www.facebook.com/events/507172296045620.