Producatorul Carpatcement Fieni a donat 45 t de ciment sinistraţilor din judeţul Galaţi

    Carpatcement Holding îşi continuă eforturile pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie din cauza dezastrelor naturale. Luni, 21 octombrie 2013, cu ajutorul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie – Filiala Dâmboviţa, şi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Fabrica de ciment Fieni a donat materiale de construcţie sinistraţilor de la recentele inundaţii din judeţul Galaţi. 

   În noaptea de 12 septembrie 2013, în urma unor ploi abundente, judeţul Galaţi a fost lovit de o viitură de proporţii, care a inundat numeroase localităţi din judeţ. Peste 1.700 de case au fost complet distruse sau grav afectate şi aproape 7.000 de oameni evacuaţi. După trecerea viiturii, aceşti oameni au rămas, în prag de iarnă, fără locuinţe şi mijloace de a-şi asigura traiul.

   Pe lângă autorităţile centrale, respectiv Guvern şi alte instituţii, în sprijinul sinistraţilor au venit şi alte organizaţii, într-un efort care, deşi nu poate şterge pierderile suferite de oameni, îi poate ajuta pe aceştia să îşi refacă vieţile distruse de furia apelor. Una dintre aceste iniţiative este şi strângerea de ajutoare organizată de către Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, prin intermediul filialelor sale judeţene şi cu sprijinul autorităţilor judeţene şi locale din ţară.

   Acestui efort organizat de Crucea Roşie i s-a alăturat şi Fabrica de ciment Fieni, parte a grupului Heidelberg Ciment România. De altfel, acţiunile umanitare care includ donaţii şi asistenţă în cazul unor dezastre naturale reprezintă una dintre axele de implicare socială ale Carpatcement Holding.

În urma solicitării primite de la Crucea Roşie prin intermediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Fabrica de ciment a donat o cantitate de 1.120 de saci de ciment, echivalentul a 45 de tone, care vor merge catre localitațile Cuca și Slobozia Conachi.

   “Ne exprimăm întreaga compasiune pentru pierderile suferite de locuitorii din Galaţi şi încercăm să fim alături de ei cum putem noi mai mult. Sperăm ca donaţia făcută de noi să îi ajute să îşi refacă gospodăriile cât mai repede, astfel încât să treacă mai uşor peste dezastrul care i-a lovit”, a declarat domnul Cristian Voiniţchi, directorul Fabricii de ciment Fieni.

   Nu este prima şi nici ultima dată când Carpatcement se implică în ajutorul victimelor dezastrelor naturale. În mai şi iunie anul acesta, atunci când judeţul Neamţ a fost afectat de acelaşi tip de intemperii, Carpatcement Bicaz a contribuit de asemenea cu o donaţie importantă la efortul de reconstrucţie a zonelor afectate.