Curs de somelier – la Galați

   “Poți deveni un somelier desăvârșit numai prin pasiune și educație continuă. A fi somelier înseamnă a stăpâni ritualul de servire, a cunoaște povestea din spatele fiecărui vin, a-ți dezvolta acuitatea olfactivă în raport cu chimia gusturilor. Someleria este o meserie completă, care are nevoie de dedicație și perseverență, pentru dezvoltarea constantă a aptitudinilor senzoriale, educaționale, tehnice. Prin intermediul cursului de somelieri, îmi doresc să imprim înțelegerea acestor valori și să modelez viitori specialiști în arta vinului”,  a declarat Sergiu Nedelea, Ambasador al Asociației Somelierilor Europeni în România.

   Acum, și la Galați, va avea loc un curs de formare profesională pentru somelieri, acreditat CNFPA, susținut de renumitul somelier Sergiu Nedelea. Cursul se adresează celor care doresc să-și însușească eleganța servirii vinurilor, cunoștințe esențiale despre tipurile de vinuri și asocierea acestora cu mâncarea. Cursul stă la baza pregătirii pentru a profesa în industria HoReCa. Cursul se desfășoară pe o perioadă de șase săptămâni, cu etape de predare teoretică și aplicații practice:

Promovarea ofertei de vinuri;

Comunicarea la locul de muncă;

Lucrul în echipă;

Planificarea activității proprii;

Organizarea locului de muncă;

Aplicarea normelor de securitate și sănătate în muncă şi a normelor PSI;

Respectarea normelor igienico-sanitare specifice;

Efectuarea servirii clienţilor;

Asigurarea calităţii serviciilor de restaurant.

   Pentru recunoașterea competențelor și absolvirea cursului, în cea de-a 5-a săptămână cursanții vor susține un examen ce constă într-o probă teoretică, una practică și prezentarea unui proiect. Absolvenții cursului vor primi Certificatul de Somelier recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educației și Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților.

   Persoanele interesate pot obține mai multe detalii privind înscrierea pe email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.