Gălățenii au primarul ”care este” în banner

   Marius Stan, noul primar liberal al Galațiului de vreo lună și jumătate, este prezent doar în bannerul care recomanda să votăm DA, la Referendum. Fără succes, însă. Îl mai vedem, din când în când, la meciurile Oțelului. În rest, multă liniște. ”Noul Galați” arată la fel de prăfuit și nicio promisiune din campania electorală nu prinde contur de proiect.

   ”Fotbaliatorul” Marius Stan ne-a lăsat, timp de două săptămâni, cu orașul răvășit, după o banală furtună. Faleza, cea mai frumoasă zonă a orașului, asta datorită generozității naturii, încă mai expune copacii doborâți de vijelie. Gunoaiele se bronzează sub soarele torid, fără ca felcerii de la Ecosal să le ia pulsul, iar zeama de pepene, de sezon, colorează pestilențial aerul de la Dunăre.

   Primarul Stan, chiar dacă nu a făcut nimic palpabil, în acest timp, nu a reușit să dea, măcar, o lovitură de imagine. Nicio epurare a administrației locale corupte, măcar în proiect. Firmele Primăriei lucrează, încă, în ritmul comunist impus de Dumitru Nicolae. Licitațiile se scurg tot spre clientela protejată de partidele care îl susțin pe Stan. Parcurile sunt la fel de dezolante și te îmbie să fugi fugi în munți. Avem, în schimb, un city manager made in București, cu nume de aviator, Aurel Vlaicu, care nu a fost încă lansat pe orbită. Mai avem și cheltuieli în plus, la bugetul local, în urma desemnării unei case de avocatură care să susțină procesele municipalității. La capitolul realizări, edilul-șef a reușit să dea un luciu orașului. Un biet muncitor a fost convins să urce pe o scară instabilă și să lustruiască Elicea de pe Faleză.

   ”Noul Galați” începe să devină paradisul pierdut în promisiunile din campania electorală. Marius Stan pare mai preocupat de soarta clubului de fotbal, pe care l-a părăsit cu scandal, fiind mai des văzut în tribunele stadioanelor decât pe ogoarele desțelenite ale orașului.

   S.Ț.