Un mangliu deputat pesedist a devenit secretarul Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță NaționalăMarius Mărgărit, un individ din Galați ajuns deputat în Parlamentul României pentru merite care ne scapă, este, începând de ieri, secretarul Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Informația ne-a fost livrată, cu mândrie patriotardă, de autointitulatul ”cotidian al gălățenilor”, fără niciun comentariu asupra pericolului pe care îl reprezintă individul ajuns să aibă acces la documente importante ale statului român.

Trecut la PSD din armata de mici izmenari ai lui Gabriel Oprea, Marius Mărgărit și-a clădit ascensiunea pe oportunism. Pesedistul fugit din armata lui Oprea, după ce generalul l-a școlit în tot felul de colegii și comiții de ”apărare și siguranță națională”, așa cum reiese din CV-ul deputatului, este un adevărat pericol pentru statul român, prin goliciunea sa interioară. În aceste condiții, să-l pui secretarul Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională este un act de inconștiență din partea partidului aflat la putere. Sau un semn de mare slăbiciune.

Individul, care își trecea în declarația de avere colecția de ”ciasuri”, orologii care au dispărut între timp, și-a început activitatea politică de uneperist susținut de o rudă care lucra într-un serviciu secret și cu un furt pe față. Mărgărit i-a dăruit fostei soții un ziar online, PresaGalați, în care a publicat materiale jurnalistice furate din presa locală. Furtul a continuat și după ce a fost atenționat că nu are acceptul autorilor (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/996-%E2%80%9Ddoi-%C8%99-un-sfert%E2%80%9D-%C8%99i-a-f%C4%83cut-ziar-care-fur%C4%83-materiale-din-presa-local%C4%83.html).

Micul mangliu politic Mitică Mărgărit, băiat de cartier care își caută fete pe site-urile de întâlniri romantice, după ce s-a agățat de PSD, a avut un traseu fulminant și a reușit să devină lider al tineretului din Galați, secretar de stat la Transporturi și, din 2016, deputat. Remarcat doar pentru gafe, Marius Mărgărit a devenit, într-un moment de tensiune privind siguranța națională, omul care are acces la informații secrete, doar pentru că Gabriel Oprea l-a împroprietărit cu niște hârtii frumos colorate și care au tipărite pe ele cuvinte mari, de genul ”siguranță națională” .

S.Ț.