Fostul pușcăriabil și actualul șef al PSD Galați Dan Nica își mai dorește un mandat de europarlamentarFaptul că partidul care guvernează Galațiul nu are nicio treabă cu politicile publice, ci doar cu interesele de grup, a reieșit din graba cu care Organizația Județeană a PSD a transmis un comunicat de susținere a lui Liviu Dragnea la viitorul congres al roșiilor. Dacă hotărârea de susținere a lui Dragnea, deși funcția de președinte național nu este scoasă la concurs, ar fi fost influențată de primarul Ionuț Pucheanu, atunci am fi putut crede că edilul-șef speră la niște fonduri în plus pentru dezvoltarea zonei. Dictată de Dan Nica, de la Bruxelles, hotărârea penibilă de susținere a lui Liviu Dragnea la congresul de sâmbăta viitoare este doar o milogeală a președintelui Organizației Județene PSD Galați pentru un loc eligibil la viitoarele alegeri europarlamentare. Că doar nu crede cineva că Dan Nica face un act de susținere impus comunitatea europeană de la Bruxelles.

Fugit, în primă fază, de răspunderea dosarului Microsoft, pesedistul Dan Nica a început să se obișnuiască în capitala UE, deși aerul de la Bruxelles nu-l face mai vorbăreț în plenul Parlamentului European. Ex-pușcăriabilul din dosarul Microsoft, unde era bănuit că ar fi primit o șpagă de 20 milioane de euro, a călcat apa patru ani în Parlamentul European, fără realizări notabile, dar a reușit, în plan personal, să scape de dosarul penal, prin prescrierea faptelor. Tot în perioada în care își exercită mandatul de europarlamentar, pesedistul Dan Nica a mai scăpat de o acuzație privind o șpagă de șapte milioane de dolari, de această dată în dosarul Ericsson, act penal despre care nu mai suflă nimeni o vorbă în România (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/1380-%C8%99paga-din-afacerea-ericsson-duce-c%C4%83tre-ex-ministrul-comunica%C8%9Biilor-dan-nica.html).

În aceste condiții, șeful PSD Galați are toate motivele să-și mai dorească încă un mandat de europarlamentar, din care mai și câștigă peste 10.000 de euro pe lună. Pentru viitorul mandat de europarlamentar al lui Dan Nica, tot pesedeul gălățean s-a aliniat și a acceptat susținerea penalului Liviu Dragnea. Pentru o aparență de democrație în filiala pesedistă, comunicatul de susținere a lui Dragnea la congres a fost semnat și de slugarnicul vicepremier Viorel Ștefan.

S.Ț.