Liberalii gălățeni nu înțeleg absolut nimic din ceea ce se întâmplă în jurul lorÎn plin război democratic al societății civile din România cu PSD și cu Guvernul Grindeanu, structură a partidului desemnată să-i albească penalii din politică, liberalii gălățeni vin de pe altă lume. Vineri, ca un afront la gălățenii care manifestează de 13 zile în fața Prefecturii, liberalii locali au ieșit public, într-o conferință de presă, cu cele mai compromise personaje: penalul Victor Paul Dobre și rapacele Mircea Toader. Ca într-un film prost, cei doi mamuți politici îmbătrâniți în rele ne-au ținut lecții de democrație originală care seamănă până la identificare cu cea ”exportată” românilor de ”ciuma roșie”.

În loc să fie trași pe linie moartă de către liberalii gălățeni, în baza autonomiei pe care o are filiala locală a partidului, cele două rateuri politice au fost lăsate să iasă public și să-și expună impotența în materie administrativă. Este greu de înțeles cum de tinerii liberali nu se revoltă împotriva celor doi expirați ai politicii locale. Asta, în condițiile în care, în PNL Galați, există o opoziție pe față la tirania exercitată de Victor Paul Dobre, exercitată de un mic grup reprezentat de chirurgul Paul Ichim. Cu susținerea gălățenilor din stradă și cu acest grup de inițiativă, liberalii gălățeni ar fi putut iniția schimbarea de la conducerea filialei a lui VP Dobre și alegeri interne. Din păcate, calitatea morală a tinerilor liberali crescuți de Dobre lasă de dorit și, astfel, Galațiul este văduvit de o Opoziție reală care să contreze monopolului politic impus de PSD. Asta este și explicația pentru lipsa progresului în zonă, timp de 27 de ani.

Interesant este și faptul că VP Dobre și l-a luat aliat pe Mircea Toader, după ce momâia politică Nicușor Ciumacenco și-a depus demisia în scris din toate funcțiile, la partid, după cea anunțată pe facebook. Demonstrația de forță a binomului Dobre-Toader dovedește că aripa roșie a liberalismului gălățean nu are niciun gând să se retragă în condiții decente.

Sorin Țiței