Politica gălățeană s-a îmbogățit cu alte două rebuturi: Marian Popa de gât cu Durbacă și Ilie Ghețu la CLCa și cum cloaca politică locală nu ar fi fost suficient de pestilențială, alte două rebuturi au ieșit din nou la rampă. Asta, după ce dispăruseră pentru o perioadă, dând senzația greșită că ne-au părăsit dintr-un eventual bun-simț. Și, gălățenii, în loc ”să-i ia cu pietre”, așteaptă cu interes noile reprezentații de circ politic. Odată cu ieșirea idioată a viceprimarului Picu Roman la adresa președintelui României, au apărut pe scena locală alte două personaje de joasă speță politică: Marian Popa – zis ”alba-neagra”, și ”tractoristul” Ilie Ghețu.

Mai întâi, Eugen Durbacă ne-a dovedit că într-un partid de buzunar, ALDE, pot încăpea trei hiene politice: el, Cristian Dima și noul membru Marian Popa. De fapt, Marian Popa este un produs al treseistului politic Eugen Durbacă și a ales să se întoarcă la mentorul său. Dacă Durbacă este tătukul activiștilor cu rădăcini înfipte adânc în comunism, mai tânărul său cirac, Marian Popa, este doar specialist în jocul ”alba-neagra” (un mod rapid de a le lua banii naivilor), pe care îl practica prin locurile aglomerate. Popa nu a trecut niciodată de nivelul unei ”trompete” tupeiste prin care diverși politicieni au deversat mizerii în spațiul public. Individul pervers a fost folosit și pentru a compromite filiala locală a PNȚCD, structură politică care a fost demolată cu sprijinul lui Marian Popa, ajuns la un moment dat chiar președinte al partidului, pe plan local. Acum, Eugen Durbacă pare să fie fericit: în sfârșit, a găsit un personaj politic care să se apropie de nivelul său de micime.

Reînvierea”tractoristului” Ilie Ghețu, în schimb, este opera PSD Galați, care își întărește trupa de ”cozi de topor”, reprezentată cu mare succes de viceprimarul Picu Roman. Printr-un mic artificiu, pesediștii din Consiliul Local Galați au impus intrarea în rândul consilierilor a nulității politice Ilie Ghețu. Individul provine dintr-un partid dizolvat în PMP, UNPR, și părea că a dispărut de pe scena politică locală. Totuși, nevoia de manipulare și de circ a pesedeului l-a adus în lumina reflectoarelor pe zeroul politic Ilie Ghețu.

S.Ț.

                                                                Politica gălățeană s-a îmbogățit cu alte două rebuturi: Marian Popa de gât cu Durbacă și Ilie Ghețu la CL