Tătukul Victor Paul Dobre a fugit în munți și liberalilor gălățeni le-a murit organul de opozițieUn motiv pentru care Galațiul a ajuns în situația proastă actuală și cu renumele de ”oraș roșu” este faptul că în politica locală nu a existat niciodată Opoziție. A existat doar PSD, în diferitele lui forme. Din păcate, PNL a fost și rămâne o formă de ”pesedeu”, așa cum îl alintă iubitorii locali, care acum se manifestă doar prin ”cozile de topor” Victor Paul Dobre și Nicușor Ciumacenco, personaje care își poartă carnetele roșii în dreptul inimii.

Renașterea PNL la Galați s-a sfârși odată cu trecerea în neființă a copreședintelui Doruleț Resmeriță, singurul care a știut să-l preseze pe politrukul Victor Paul Dobre. După Resmeriță, liberalii gălățeni s-au prăbușit și au pierdut jalnic două rânduri de alegeri, printr-o cascadă de trădări politice.

Filiala liberală gălățeană se poate reface doar printr-o răzmeriță

Artizanii dezastrului politic al PNL Galați, VP Dobre și Nicușor Ciumacenco, cei care și-au creat în vara trecută structuri slugarnice lor (Biroul Permanent Județean și Biroul Permanent Municipal) doar pentru a distruge orice urmă de liberalism în zonă, au intrat ”în conservare”. Dobre a fost singurul care și-a atins țelul: amânarea cercetării penale în dosarul ”Referendumul”, prin obținerea unui mandat de deputat. Cei patru ani de deputăție, dacă este cuminte, pot să-i aducă achitarea prin prescrierea faptelor penale. Și VP Dobre este cuminte, din punctul de vedere al PSD: după alegeri, a abandonat filiala liberală destructurată și a plecat în concediu, fără să se prezinte la ședințele Parlamentului. Molusca liberală Nicușor Ciumacenco, asociatul lui Dobre în dezastrul liberal de la malul Dunării, și-a arătat flașcoșenia pe facebook, acolo unde și-a depus(!) cererea de demisie, și apoi s-a retras la căldură pentru a-și boci mandatul pierdut de deputat. Corul de adulatori al celor doi ratați politic s-a retras să ronțăie cârnații de sărbători, în așteptarea semnalului unei noi trădări politice.

În aceste condiții, gălățenii, care își doresc o Opoziție puternică prin care să fie asigurat progresul zonei intrate într-un evident declin economic, social și cultural, așteată o mișcare de renaștere a liberalismului pe plan local. Cum, de la nivelul conducerii centrale a PNL, s-a pus batista pe țambal, singura soluție rămâne o răzmeriță în filiala locală prin care să fie alungate ”frânele” Dobre și Ciumacenco. Sigurul care poate iniția o astfel de mișcare este medicul Paul Ichim, cel care a fost îndepărtat de cei doi pesedei liberali de la conducerea PNL Galați.

Sorin Țiței