Liberalii pesedizați din Galați sunt de un penibil infinitPenali, momâi politice, spoliatori ai membrilor de partid, trădători, ciocli ai zonei metropolitane Galați-Brăila, nereformați și mai ales mari iubitori de pesedeu, sunt câteva dintre caracterizările folosite la adresa liderilor locali ai PNL, Victor Paul Dobre și Nicușor Ciumacenco. Asta, înainte de alegerile parlamentare la care au obținut rezultate jalnice.

Acum, după ce i-a bătut chiar și nulitatea pusă de Dobre în capul listei să candideze pentru Senat, George Stângă, drumurile celor doi șefi de organizații liberale s-au despărțit, ridicând ridicolul la rang de virtute.

Momâia politică Nicușor Ciumacenco și-a amintit târziu că în buletin este trecut drept deținător de ”bărbăție” și și-a regizat prost o demisie din funcție abia atunci când a văzut că apele sunt învolburate. Pentru că ”bărbăția” invocată nu se susținea singură, Ciumacenco l-a tras după el și pe vicepreședintele Onuț Atanasiu, pe post de proptea pentru demisie. Curajosul politician a declamat...,în scris pe facebook, că: ”Îmi asum bărbătește rezultatul prost din urmă cu câteva zile și-mi prezint demisia din funcția de președinte al Organizației Municipale a PNL Galați. Consider că, dacă iubesc acest partid, așa ar trebu să procedeze toți cei care au condus aceste alegeri, în frunte cu Victor Paul Dobre”. Cuvintele pline de duh se derulau pe rețeaua de socializare în timp ce Ciumacenco era prezent la ședința de concluzii a partidului, acolo unde și-a înghițit vorbele și a preferat să-și demonstreze ”bărbăția” doar prin facebook.

Penalul Victor Paul Dobre, cel care ucide de 27 de ani ideea de liberalism la Galați, nu a primit încă ok-ul de la șefii săi, capii pesedeului local, pentru a părăsi scena. Așa că șulfa politică, tăbăcită în fotoliul de președinte de filială, așteaptă alți băieți cu ”bărbăție” să-l scoată cu forța din funcția în care s-a baricadat: ”Eu nu sunt singur. În ședința de ieri a Comitetului Județean Executiv au fost 30 de oameni, printre care toți primarii noștri. Majoritatea a avut o altă părere”. Ascuns după primarii de comune, Dobre trage acum sforile să-l înscăuneze șef de filială pe George Stângă, băiatul fără vocabular crescut special pentru a nu-i ieși din vorbă.

Plecat mult prea repede dintre noi, înainte de a stabiliza filiala liberală, Doruleț Resmeriță privește din ceruri spectacolul penibil al creaturilor fosilizate în PNL Galați, care fac tot posibilul să pesedizeze pe veci ”orașul roșu” și să descurajeze definitiv electoratul de dreapta.

S.Ț.

                                                      Liberalii pesedizați din Galați sunt de un penibil infinit