ALDE Galați trage la parlamentare cu ”gloaba” comunisto-penală Eugen DurbacăRealitatea că un personaj de factura traseistului politic penal Eugen Durbacă mai candidează la parlamentare, la 27 de ani de la Revoluție, denotă faptul că gălățenii sunt complet indiferenți privind viitorul lor. Ipochimenul, care a păcălit electoratul local trecând prin vreo 13 partide, a avut o singură politică până acum: îmbogățirea sa și a familiei sale prin prăduirea bunului public. Politica l-a ajutat în tot acest timp să se îmbogățească și să scape de rigorile legii. Tupeul său rapace s-a bazat și pe faptul că Galațiul nu are procurori și parchete care să-i constate acumulările de avere absolut spectaculoase făcute în timp ce deținea funcții în administrație. ”Gloaba” comunisto-penală, care s-a erijat acum în locomotivă a ALDE Galați, a trecut de la statutul de mebru supleant al CC al PCR, condamnat pentru că a furat firma de stat la care era director, la cel de capitalist latifundiar cercetat penal în dosarul Aviasan, prin gargară politică și furt. De neacceptat este faptul că se mai găsesc gălățeni care se mai uită în gura lui. Asta, pentru firimiturile care îi mai pică din barbă politrukului Eugen Durbacă.

Eugen Durbacă i-a furat și i-a înșelat pe gălățeni timp de 27 de ani

Născut din spuma activiștilor PCR, Eugen Durbacă a intrat în poziția ghiocel în democrație, urmărit de angajații de la Întreprinderea de Utilaje Grele pentru Construcții Galați (IUGCG). Muncitorii voiau să se răzbune pe directorul care i-a umilit ani buni. Apoi, atmosfera s-a calmat și Durbacă a prins oprtunitatea de a se îmbogăți prin politică. Gălățenii au uitat, se pare, că Eugen Durbacă a fost condamnat la mai mulți ani de închisoare pentru jaful făcut la IUGCG. Pedepsele au totalizat peste opt ani de închisoare, cea mai mare fiind de trei ani pentru "abuz în serviciu contra intereselor publice". Eugen Durbacă, în calitate de director al IUGCG, a dispus abuziv de patrimoniul societății, "efectuând operațiuni ce, prin justificări menite să creeze aparența legalității, au permis deturnarea unor importante sume de bani și valori materiale", au consemnat judecătorii în dosar. Spolierea firmei cu capital integral de stat, pe care o conducea, cu o sumă uriașă pentru acea vreme, a fost făcută prin Asociația Sportivă Mecanosport, structură spre care s-au îndreptat banii înainte de a dispărea. Dosarul de recurs, format din cinci volume și înregistrat cu nr. 860/1992 la Tribunalul Galați, a dispărut complet. Și așa, în loc să îmbrace zeghea de pușcăriaș, Eugen Durbacă a ajuns primar al Galațiului preț de două mandate. În tot acest timp, și-a bătut joc de gălățeni cu zâmbetul pe buze și a devenit proprietar de imobiliare și de benzinării.

După cele două mandate de primar, traseistul politic a combinat și a ajuns președinte și vicepreședinte al Consiliului Județean Galați, poziții din care a prins gustul pentru agricultură și pentru terenuri agricole (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2527-galatenii-l-au-facut-si-latifundiar-pe-politrukul-alde-eugen-durbaca.html). La CJ a contribuit decisiv la finalizarea afacerii Aviasan, tun imobiliar de la care i s-a tras un alt dosar penal pe care procurorii DNA îl țin ascuns. În acest dosar, disjuns din Aviasan, este coleg cu deputații Mircea Toader și Bogdan Ciucă, personaje politice care au fost retrase din actuala cursă electorală.

Acum, septuagenarul Eugen Durbacă se bazează și pe ajutorul PSD pentru a aduna suficiente voturi încât să-și petreacă bătrânețile pe băncile Camerei Deputaților, după un mandate de senator. Propteaua PSD vine în urma infuziei de voturi pe care le-a făcut-o Durbacă la locale, atunci când a pus umărul pentru ca Ionuț Pucheanu să devină primar al Galațiului.

S.Ț.