Bocitoarele de la PSD Galați se dau cu capetele de pereți că și-au pierdut prefectul-paravan la alegeri   Dorin Otrocol, pesedist sadea cu state vechi de serviciu, trebuia să zboare din funcția de prefect al Galațiului imediat după alegerile locale din această vară. Atunci, Otrocol a fost paravanul pe față al furturilor de voturi prin care PSD Galați a reușit să-și impună candidatul la Primărie. Mai mult, după alegerile locale, la constituirea celor două consilii (CJ și CL), Dorin Otrocol nu s-a implicat niciun moment să stopeze actul de răzbunare în stil mafiot al pesediștilor la adresa fostului primar Marius Stan. Astfel, prefectul a fost complice al PSD Galați la blocarea pentru o perioadă de timp a celor două consilii, lăsate la mâna instanțelor de judecată, deși Dorin Otrocol putea rezolva problema în ședințele de constituire a CJ și a CL.

   Disperați că nu mai au prefect-paravan care să le accepte manipulările la viitoarele alegeri, pesediștii și-au activat corul de bocitoare dirijat de purtătorul de cuvânt Claudiu Brânzan. Printr-un comunicat de un penibil infinit, Brânzan și pesediștii gălățeni amenință că nu vor colabora cu noul prefect și ne dezvăluie motivul schimbării lui Otrocol: ”Motivul real este că „Guvernul Meu” nu dorea ca alegerile parlamentare să fie organizate de un prefect numit de alt Guvern, ci să aibă un client politic al PNL în această funcție. Așa se explică faptul că, prin această schimbare, a fost numit prefect Gabriel Panaitescu, un politruc PNL, care a mai ocupat această funcție, numit fiind de acest partid”. Deci, după logica bocitoarelor pesediste, dacă rămânea prefectul numit de PSD, era perfect, dar dacă este numit de actualul Guvern, este ”client politic al PNL”.

   Grav este faptul că pesediștii gălățeni se folosesc de nenorocirea votanților pentru a motiva un act administrativ:”Prin înlocuirea prefectului Dorin Otrocol cu un aservit politic al PNL, Guvernul Cioloș și-a arătat disprețul față de locuitorii județului Galați, care în aceste zile sunt grav afectați de inundații, peste 500 de familii fiind evacuate din locuințe, rămânând fără gospodăriile luate de ape”.

   Și pentru ca penibilul să fie dus la apogeu, Claudiu Brânzan și corul de bocitoare de la PSD Galați cer demiterea ministrului de Interne Dragoș Tudorache și aruncă în eter și o cimilitură care se vrea un mesaj criptat la adresa Guvernului: <<operațiunea „Portbagajul” includea, la „pachet”, înlocuirea prefectului de Galați în prag de alegeri?>>

 

   S.Ț.