Liberalii gălățeni n-au înțeles lupta lui Doruleț Resmeriță pentru trecerea lui Toader pe linie secundară   Politicienii gălățeni intră în vacanță, chiar dacă nu și-au achitat datoriile materiale și morale apărute în urma rezultatelor de la alegerile locale. Cea mai mare datorie față de gălățeni, în acest sens, o are PNL, partid care nici măcar nu a mimat reforma internă pe plan local. Până și veșnicul câștigător al alegerilor în ”zona roșie” Galați, PSD, a mimat o reformă internă și a deschis listele de consilieri pentru tineri și pentru linia a doua din partid. Asta, chiar dacă pușcăriabilul Dan Nica nu a putut fi clintit din poziția de lider de filială, unde este dublat de alt personaj malefic al politicii locale, Florin Popa.

   După pierderea alegerilor pentru Primărie și pentru Consiliul Județului, liberalii gălățeni au arătat că nu au înțeles nimic din lupta fostului lor coleg Doruleț Resmerița pentru eliberarea politicii locale de influența malefică a lui Mircea Toader, președintele PDL Galați înainte de unificarea liberală. Doruleț Resmeriță a fost singurul politician care a reușit să spargă careul Dan Nica, Victor Paul Dobre, Mircea Toader, Eugen Durbacă, structură care stăpânea Galațiul în folos propriu și care devenise un blestem pentru administrația locală. Din păcate, Doruleț Resmerița ne-a părăsit mult prea devreme și demersul său nu s-a mai răsfrânt și asupra veșnicului Victor Paul Dobre, cel care s-a înscăunat de peste 25 de ani lider liberal. Dacă pierderea alegerilor locale nu a fost un motiv suficient pentru liberalii gălățeni să scape de maleficul Dobre, atunci faptul că acesta negociase cu Dan Nica o alianță încă înainte de terminarea numărării voturilor ar fi trebuit să ducă la destituirea ipochimenului.

   Pentru sănătatea democrației la Galați și pentru ca electoratul local să poată avea opțiuni diversificate, liberalii trebuie să scape de momâia politică Victor Paul Dobre, cel care a ținut partidul sub tutela PSD pentru a-și conserva beneficiile personale. Odată cu Victor Paul Dobre, trebuie să plătească pentru scorurile slabe din alegerile locale, de asemenea, Nicușor Ciumacenco și Tania Bogdan. Apaticul fără idei politice, Nicușor Ciumacenco, și-a dovedit limitele și incompetența dar se încăpățîmează să rămână președintele filialei municipale a PNL și chiar cochetează cu ideea unei candidaturi la parlamentare.

   Formula actuală a liberalilor gălățeni este perdantă din start și pentru alegerile parlamentare. Asta, doar dacă liberalii gălățeni nu se trezesc și scapă de balastul care îi ține pe loc de peste 25 de ani. Din păcate, în condițiile în care co-președintele PNL Doruleț Resmeriță nu mai are cum să o facă, a rămas doar un singur politician liberal capabil de o astfel de mișcare. Doctorul Paul Ichim are puterea politică și notorietatea să scape PNL Galați de degringolada în care a fost adus de către Victor Paul Dobre.

   Sorin Țiței

 

                                                                                     Liberalii gălățeni n-au înțeles lupta lui Doruleț Resmeriță pentru trecerea lui Toader pe linie secundară