PP-DD le-a retras sprijinul politic consilierilor Cătălin Poalelungi şi Constantin Ene

   Consilierii locali Cătălin Poalelungi şi Constantin Ene (fostul preşedinte al Organizaţiei Municipale a PP-DD) vor spune adio Consiliului Local Galaţi. OTV-iştii lui Dan Diaconescu le-au retras, miercuri seara, sprijinul politic celor doi aleşi municipali astfel că, cel mai probabil, în şedinţa ordinară a consilierilor locali din această lună, Cătălin Poalelungi şi Constantin Ene vor fi înlocuiţi cu alţi doi PP-DD-işti, propuşi de către noua conducere a formaţiunii politice gălăţene. „Ştiu că Picu Roman vorbeşte frumos despre mine, dar este forţat să aibă un limbaj dublu din cauza lui Eugen Chebac, faţă de care are altă atitudine. Totodată, mai ştiu că oficial a susţinut retragerea sprijinului politic, dar, neoficial, a fost împotrivă. În şedinţă nu a avut ce face. A fost condiţionat”, ne-a declarat Cătălin Poalelungi.

   Retragerea sprijinului politic al celor doi consilieri municipali vine la aproximativ o lună de zile după ce preşedintele Organizaţiei Municipale a PP-DD, Picu Roman, critica atitudinea faţă de partid a acestora. „Domnii Constantin Ene şi Cătălin Poalelungi au o percepţie greşită asupra a ceea ce înseamnă să fii consilier municipal. Chestiunea aceasta «îmi iau jucăriile şi am plecat» este extrem de păguboasă”, declara Picu Roman, la începutul lunii septembrie. De altfel, tot atunci, secretarul executiv al PP-DD Galaţi, primarul comunei Pechea – Nicolae Marin, avertiza: „Vom face o analiză, dar să nu creadă că le va fi uşor dacă ignoră un partid care i-a trimis în Consiliul Local. La nivel central nu se tolerează individualităţile. În momentul în care se constată că anumiţi membri poartă negocieri în interes personal sau acţionează după propriul interes, se iau măsuri drastice, chiar şi excluderea”.

   Măsura retragerii sprijinului politic acordat celor doi consilieri municipali a fost impusă, potrivit unor surse, pe fondul unor tensiuni care au apărut la scurt timp după suspendarea din funcţia de preşedinte a lui Constantin Ene şi preluarea conducerii PP-DD de către tandemul Picu Roman-Eugen Chebac.

   Corina Dobre