Scandal între PNL şi PSD pe tema „caşcavalului” de la CJ

   Ministrul Dan Nica - preşedintele PSD, îi dă la gioale deputatului Victor Paul Dobre, preşedintele PNL. Liberalii şi social-democraţii sunt la cuţite după ce PSD a încercat, printr-un proiect de hotărâre, să scoată la licitaţie, în prag de campanie electorală, lucrări de reabilitare a unor drumuri judeţene care traversează nu mai puţin de 17 comune conduse numai de către primari social-democraţi. Proiectul „Aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru execuţia obiectivului de investiţie <<Reabilitare drumuri judeţene, judeţul Galaţi>>”, iniţiat de către PSD, a stârnit un adevărat scandal în cadrul USL, în condiţiile în care niciun drum judeţean ce traversează comune conduse de către primari PNL nu a fost inclus în proiectul PSD. În ciuda faptului că proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi în linişte, fără nicio explicaţie, de către consilierul PSD Cornel Hamza, surse din mediul politic ne-au spus că tensiunile dintre cele două partide, din cadrul USL, au rămas.

 

   Discuţii aprinse, la ceas de seară, între liderii PNL şi PSD

   Joi seara, înainte cu o zi de şedinţa extraordinară a consilierilor judeţeni, deputatul Victor Paul Dobre şi ministrul Dan Nica au avut o serie de discuţii aprinse, presărate cu reproşuri din partea liderului PNL. Simţindu-se trădaţi, deoarece PSD a refuzat să împartă „caşcavalul” de la CJ, liberalii au solicitat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre şi modificarea acestuia. Nemulţumirea liberalilor este foarte mare întrucât, în prag de campanie electorală, partidele politice au nevoie de proiecte de finanţare a primăriilor din comune, pentru ca edilii localităţilor să le susţină, în schimb, candidaţii pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României.

Conform expunerii de motive, proiectului de hotărâre marca PSD vizează drumurile judeţene aferente comunelor Nămoloasa, Gohor, Vârlezi, Folteşti, Rădeşti, Bereşti Meria, Suceveni, Jorăşti, Valea Mărului, Smulţi, Cosmeşti, Poiana, Iveşti, Rediu, Fârţăneşti, Smârdan, Scânteieşti.

Multe dintre cele 17 comune sunt incluse în Colegiile 4 şi 5 Camera Deputaților, în care vor candida, din nou, social-democraţii Dan Nica şi Viorel Ştefan şi în Colegiul 2 Senat, al PSD-istului Gheorghe Saghian.

   Corina Dobre