Gălăţenii cu puţină şcoală sunt cei mai loviţi de flagelul şomajului

   Din cei 15.673 de şomeri gălăţeni, înregistraţi la sfârşitul lunii decembrie, în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, peste trei sferturi  nu au studii superioare. Potrivit informaţiilor furnizate de către directorul AJOFM Galaţi, Carmen Hanţaţuc, nu mai puţin de 12.324 de şomeri aveau cel mult studii medii, ceea ce reprezintă un procent de 78,63 %. Cel mai puţin atinşi de flagelul şomajului au fost gălăţenii care au studii superioare, astfel că doar 1.116 de persoane din această categorie nu aveau un loc de muncă ( 7,12 %). Conform analizei făcute în funcţie de vârstă, cei mai mulţi şomeri au între 40 şi 49 de ani. Este vorba despre 4.221 de persoane. Şi gălăţenii cu vârsta cuprinsă între 30 şi 39 de ani au îngroşat rândul şomerilor, din aceast segmnt 3.837 de persoane neavând un loc de muncă. Din analiza efectuată de AJOFM Galaţi mai reiese că cel mai puţin afectaţi de pierderea locului de muncă sunt tinerii care au vârsta cuprinsă între 25 şi 29 de ani, în acest caz fiind vorba de 952.

 

   Performanţe nedorite

   Cu un un  număr de 15.673 de şomeri înregistraţi oficial, la sfârşitul lunii decembrie, judeţul Galaţi ocupă locul 5 la nivel naţional, în topul judeţelor cu cea mai mare rată a șomajului. Dar Galaţiul se poate mândri şi cu o altă “performanţă”. Oraşul de la malul Dunării se află tot pe locul cinci, în topul judeţelor cu cei mai mulţi şomeri neindemnizaţi: 11.479 de persoane nu primesc ajutor de şomaj. “Comparativ cu luna noiembrie, numărul şomerilor a crescut în cursul lunii decembrie cu 822 de persoane”, ne-a declarat directorul AJOFM Galaţi.
Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut în luna decembrie, comparativ cu noiembrie, cu 350 de personae, în timp ce numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 472. În condiţiile în care efectuarea investiţiilor importante, care să conducă la înfiinţarea de noi locuri de muncă este departe de a prinde viaţă, este greu de crezut că cei peste 15.000 de şomeri gălăţeni vor putea să îşi găsească curând un loc de muncă.

   Denis Petcu

Adaugă comentariu

Codul de securitate