Casele de lemn – o soluție pentru cei ce doresc o nouă locuință (P)Ridicarea unei case din lemn nu a reprezentat o soluție tehnică în țară până în anii anteriori, însă, în ultima perioadă, acestea au cunoscut o creștere remarcabilă. Zidăria a fost, până recent, baza din acest punct de vedere, însă, odată cu descoperirea beneficiilor aduse de alternativă, preferințele românilor au început să fie reprofilate.

Exista puține societati ce au în vedere demararea de proiecte cu case de lemn și ridicarea unor astfel de constructii cu rezultate finale de excepție, iar Litarh este una dintre acestea. Punând mereu bază pe calitate înainte de orice aspect, Litarh a reușit să le ofere întotdeauna utilizatorilor rezultatele la care au visat, respectiv o casă din lemn exemplară din toate punctele de vedere.

Cu entuziasm și profesionalism, experții Litarh au promovat acest sistem, demonstrându-le tuturor că se poate și altfel. Litarh nu a lăsat teama de noutate să stea în calea visului lor, iar locuințele pe care le-au ridicat în decursul anilor de activitate reprezintă cea mai bună dovadă.

Casele din lemn – soluția eco pentru cei ce doresc o locuință sigură

Fiecare proiect demarat de Litarh a fost susținut întotdeauna de case puternice, atât din punct de vedere al arhitecturii, cât și al calității materialelelor întrebuințate. De altfel, în realizarea îmbinăturilor s-a acordat o atenție deosebită pentru durabilitatea construcției. Se pare că societatea a consolidat încrederea publicului vizavi de această alternativă de locuință, public ce a început să manifeste un interes motivat față de realizarea de proiecte case lemn, implicit de aplicarea acestora.

În vederea finalizării cu succes a unui plan de acest fel, atât viitorul proprietar, cât și proiectanții trebuie să realizeze o colaborare strânsă. Aceștia trebuie să stabilească de comun acord aspecte ce țin de fundație și modul de în care aceasta este realizată, de pereți și dimensiunile acestora, interiorul pereților și soluții de izolare a acestora, podea, acoperiș etc.

Foarte important de avut în vedere este faptul că trebuie respectat proiectul realizat de arhitect, inclusiv tot ceea ce ține de materiale, precum și de caracteristicile tehnice de realizare a componentelor.

In ceea ce priveste izolarea, se stabilește de la bun început tipul materialului utilizat, de preferat fiind ca acesta să fie cât mai calitativ pentru a evita orice neplăceri ulterioare.

De asemenea, un aspect cu privire la casele de lemn prea puțin cunoscut de publicul larg este cel referitor la siguranța pe care o oferă constructiile din lemn. Astfel, contrar concepției greșite că acestea prezintă un pericol în caz de incendiu, în fapt, lucrurile se prezintă diferit. Astfel, lemnul utilizat în construirea casei este tratat cu soluții speciale, certificate (antimucegai, anticarii, ignifuge).

O casă din lemn este o alternativă mai avantajoasă pentru că poate constitui un mediu mai sigur, ecologic. Reprezintă de altfel și o alternativă mai convenabilă din punct de vedere termic, întrucât este un mai bun izolator, deci păstrează temperatura în interior pentru mai mult timp.

De altfel, și pe partea de estetică o locuință de acest fel câștigă teren pentru că se poate realiza după cele mai deosebite designuri, constituind adevărate case moderne. Cei care sunt interesați să afle mai multe despre această alternativă găsesc detalii complete pe litarh.ro.