"Orfană" de Bunea Stancu - TANCRAD se resemnează cu refacerea străzii Mihai Bravu

   TANCRAD SRL a obținut, în urma unei recente licitații organizate de Primăria Galați, lucrarea de reabilitare a străzii Mihai Bravu, între strada Basarabiei și Gara CFR. Durata contractului este de 9+60 luni, conform unui proaspăt anunț publicat pe site-ul municipalității locale, iar acesta, în valoare de 4.846.576,89 lei (fără TVA), a fost atribuit operatorului economic într-o competiție cu asocierea dintre MARI VILA COM SRL și CITADINA '98 SA, motivul fiind reprezentat de prețul cu aproape 1 milion de lei mai ridicat solicitat de cei din urmă.

   Finanțate printr-un împrumut BERD, lucrările de modernizare de pe această arteră de circulație vor cuprinde, printre altele, dezafectarea liniilor de tramvai și demontarea rețelei de contact, lucrări de drumuri și de alimentare cu apă, reabilitarea iluminatului stradal și a rețelei de canalizare.

   Conform ultimelor date disponibile de la Ministerul Finanțelor Publice, TANCRAD SRL (încadrat în categoria marilor contribuabili, cu obiect principal de activitate "lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor") a realizat în anul 2013, cu un număr de 217 angajați, venituri totale de peste 283 milioane lei, la acestea raportând cheltuieli ce depășesc 268 milioane de lei și, deci, un profit brut de aproximativ 15 milioane lei.

   Firma, controlată pe hârtie de familia Stăncic (Adriana și Cristian), este încă de la înființarea sa un vajnic client al statului. În ultimii opt ani, valoarea contractelor de care a beneficiat TANCRAD SRL în zona Galați-Brăila – în orașul vecin într-o simbioză perfectă cu CONCIVIA SA, firma baronului-gestionar Bunea Stancu – a depășit 550 de milioane de lei, adică peste 120 de milioane de euro.

   George Marinescu