Alexandru Dabija, după o lună de lucru la „Salba Dracului”: „Va fi un spectacol popular, de distracție”La o lună de la începerea repetițiilor la spectacolul „Salba Dracului”, pe care îl montează pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, regizorul Alexandru Dabija vorbește despre proiect și despre trupa de actori de la Galați.

„O trupă capabilă, cu foarte mult entuziasm, proaspătă, extrem de proaspătă. Nu e o trupă uzată, plictisită… În două cuvinte, e foarte pregătită pentru performanță. Abia acum, din punctul meu de vedere, ne-am mai cunoscut, ne-am mai apropiat și, eu lucrând mult pe baza improvizațiilor făcute de actori, pot să zic că abia acum începem să ne dăm seama despre ce e vorba cu adevărat și că repetițiile capătă contur și conținut”, declară Alexandru Dabija.

Regizorul, care a spus încă de la începerea proiectului că face o „comedie moldovenească”, subliniază că spectacolul va fi unul „de distracție”.

„Să vină lumea și să se bucure. Nu e un spectacol de mare relevanță, de premii, să spună lucruri extrem de importante – nici nu e gândit așa. E ce se cheamă un spectacol popular, de distracție”, afirmă Alexandru Dabija.

Spectacolul „Salba Dracului”, după texte de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, va avea premiera în luna aprilie.