Educație pentru mediu adresată școlilor gimnaziale de la nivel național - cu premii în valoare de 22.000 lei105 școli gimnaziale de la nivel național vor putea participa la competiția “Marea Voluntariadă Națională de Mediu a Școlarilor”, ocazie cu care 31.500 școlari vor avea acces la multiple acțiuni de educație pentru protejarea mediului înconjurător.

“Marea Voluntariadă națională de mediu a școlarilor” este un proiect organizat de Asociația Semper Musica Filiala Tecuci, în parteneriat cu Asociația Semper Musica București, finanțat prin proiectul „No PLANet B”, derulat de Asociația Serviciul Apel în cadrul unui parteneriat internațional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul DEAR.

Competiția națională de mediu va include 10 acțiuni de mediu predefinite (ecologizări, plantări, reciclări, sesiuni nonformale de educație pentru mediu etc) pe care școlile participante le pot repeta ori de câte ori doresc și pentru care vor primi puncte specifice.De asemenea, cele 105 școli participante vor primi KIT-uri pentru o parte dintre acțiunile de educație pentru mediu: mănuși de unică folosință și saci pentru ecologizări, arbuști pentru plantări, planșe educaționale pentru sesiunile nonformale de mediu etc. În urma realizării acțiunilor predefinite de educație pentru mediu, în perioada aprilie-mai 2019, primele cinci școli care adună cele mai multe puncte vor fi premiate cu premii la alegere, în produse, în valoare totală de 22.000 lei.Școlile interesate de competiția națională se pot înscrie până pe 29 ianuarie 2019 completând următorul formular:https://goo.gl/68e9n5

„Prin competiția națională pe care o vom organiza, vom implica în acțiuni de educație pentru mediu 31.500 elevi din 21 de județe, din cadrul a 105 școli. Ceea ce este important de reținut este faptul că din cele 105 școli, care vor fi selectate pentru competiție, 40% vor fi școli gimnaziale din mediul rural. De asemenea, dincolo de premiile oferite, cele 105 școli participante primesc și KIT-uri gratuite cu materiale pentru acțiunile de mediu pe care le vor organiza. Astfel, școlile participante nu vor fi puse în situația de a-și folosi resursele proprii, și așa limitate, pentru a participa la competiție.” a spus Bogdan Istrate, Președintele Asociației Semper Musica Filiala Tecuci.

Competiția “Marea Voluntariadă Națională de Mediu a Școlarilor” va avea loc în perioada aprilie-mai 2019.