Mo, în regia lui Radu Dragomir, selectat la Festivalul de Film de la Sarajevo, secțiunea CineLink Work in ProgressScris și regizat de Radu Dragomir, filmul Mo va face parte din programulWork in Progress al secțiunii CineLink, din cadrul Festivalului de la Sarajevo(11 - 18 august). Cele zece filme selectate, care se află în stadiul de producție sau de post-producție, vor fi vizionate de 40 de profesioniști ai industriei cinematografice și vor concura pentru trei premii majore, ce vor ajuta la finalizarea producțiilor.
Răzvan Vasilescu, Dana Rogoz și Mădălina Craiu sunt actorii lungmetrajului regizat de Radu Dragomir. Mo va fi lansat în cinematografe anul viitor.

„Este un film despre Mo, o studentă încă dezorientată după moartea tatălui său și care își caută calea“, spune Radu. O suită de întâmplări o aduc, împreună cu prietena ei din copilărie, în dormitorul profesorului la care ratase un examen. Și în pragul unei crize. „O revoltă în imaginația personajului principal“, adaugă regizorul.
„Filmul Mo înseamnă deja enorm pentru mine, indiferent de ce va urma. Am așteptat acest rol și acest film, ascunzând dorința adânc în sufletul meu, vreo 10 ani“, spune Dana Rogoz. „Am fost foarte fericită când am aflat că Mo a fost selecționat la secțiunea Work in Progress, Sarajevo fiind primul festival la care a fost înscris, în aceasta etapă. E o primă reacție a unui public internațional avizat, care firește că ne bucură și ne dă curaj“, spune Dana.
Mo este produs de Liviu Marghidan pentru Scharf Advertising. Filmările au avut loc în perioada februarie - martie a acestui an, în București. Alături de filmul lui Radu Dragomir, între cele zece titluri care vor participa anul acesta în programul Work in Progress se regăsește proiectulNever Let It Go (România - Bulgaria), al lui Paul Negoescu. Pe listă se află producții și co-producții din Bulgaria, Franța, Germania, Croația, Bosnia și Herzegovina, Georgia, Israel, Liban, Egipt, Macedonia și România.
Căștigătorii vor fi aleși de Juriul format din Paolo Bertolin (Festivalul de Film de la Veneția), Paz Lazaro (Berlinale), Hedi Zardi (LuxBox), Petra Gobel (The Post Republic) şi Serkan Yildirim (TRT).
„Proiectul CineLink Work in Progress s-a dovedit a fi incredibil de eficient, atât pentru cineaștii care își prezintă filmele, cât și pentru delegații industriei cinematografice care vin aici”, spune Directorul secțiunii Festivalului dedicate industriei cinematografice, Jovan Marjanovic, citat de screenDaily.com.
„Selecția participanților și dinamica evenimentului fac din CineLink Work in Progress un spațiu ideal pentru a vedea și a alege cele mai promițătoare viitoare titluri din regiune”, adaugă Marjanovic.