Gălățenii au ocazia să scape de deșeurile electrice – înainte de PașteÎn perioada 1– 24aprilie, locuitorii din Galați sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice (inclusiv a becurilor și a neoanelor) și a deșeurilor de baterii și acumulatori.

ECOTIC ,alături de partenerii săi, organizează o campanie de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice în Galați.

Locuitorii din Galați au la dispoziție în cadrul campaniei:

  • Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (ex: mașină de spălat, frigider etc). Comanda de preluarea se va face telefonic la numărul 0236 312 282.
  • Predare la punctele de colectare:

Punct Verde – Drumul Viilor, nr.1 (L-S 08:00 – 16:00; D 08:00 – 12:00)

Strada Nufărului, nr 24-26 (L-V 07:00 – 14:00)

Stația de sortare Bărboși (L-V 07:00 – 14:00)

Fiecare persoană care predă deșeuri electrice de peste 15kg va primi un premiu instant: o umbrelă. Pentru cinci becuri/neoane sau 15 baterii/acumulatori, va primi o șapcă.

Campania „Orașe Curate” face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE - deșeuri de echipamente electrice și electronice.