Procurorii și gălățenii n-au nicio reacție la faptul că președintele CJ Fotea a ascuns un tester PCR performantZeci de gălățeni infectați cu Covid 19 ar fi rămas în viață, dacă testerul performant PCR Real Time ascuns de președintele CJ Galați, pesedistul Costel Fotea, în complicitate cu managerul Spitalului de Boli Infecțioase, activista PSD Mihaela Debita, ar fi fost pus în funcțiune de la începutul pandemiei. Au trecut două zile de când am semnalat faptul că președintele CJ a ascuns aparatul performant livrat de Ministerul Sănătății, prin Compania Națională Unifarm SA (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/3228-presedintele-cj-galati-fotea-a-blocat-un-aparat-performant-de-testare-covid-pentru-a-ascunde-o-achizitie-dubioasa.html). N-am auzit, în aceste două zile, ca vreun procuror gălățean să-i viziteze pe pesediștii Costel Fotea și Mihaela Debita. Faptul că zeci de gălățeni ar fi fost salvați, din sutele decedați, dacă testerul performant ar fi funcționat, este un motiv suficient ca procurorii să se autosesizeze din presă, chiar și doar pentru ”furt din banii publici” și ”zădărnicirea combaterii bolii”. Principalii beneficiari ai funcționării aparatului de testare Covid 19, gălățenii, n-au avut nici ei vreo reacție, semn că suntem departe de mult dorita societate civilă conștientă și organizată. Dacă ar fi lucrat la capacitate maximă doar 25 de zile pe lună, în cele cinci luni trecute s-ar fi realizat 30.000 de teste anti-Covid.

Prima reacție a venit de la cel care a vrut să-și ascundă afacerea veroasă, Costel Fotea, care a câștigat câteva zeci de mii de euro, cu un alt tester PCR, mult mai slab în performanțe, pe care l-a aruncat în brațele managementului pesedist de la incubatorul de Covid, Spitalul de Urgență. Pesedistul Fotea a apelat la televiziunile ”spălătoare de mumii” și s-a plâns că este hărțuit și că nu avea cum să plătească aparatul pe care nu l-a comandat el. Procurorii și gălățenii n-au nicio reacție la faptul că președintele CJ Fotea a ascuns un tester PCR performant

Într-o logică de campanie electorală, azi a reacționat și PNL Galați care, într-un comunicat vioi și nesemnat, îl face mincinos pe Fotea și demontează, printr-un document, că Fotea, prin managerii Spitalului de Urgență, a comandat aparatul blocat într-o magazie, la începutul lunii martie a.c.(foto 2). Liberalii îl acuză pe președintele CJ că a blocat aparatul performat, doar pentru a câștiga câteva zeci de mii de euro pe seama sănătății și vieții gălățenilor.

S.Ț.