Vila lui Dan Nica de pe Faleză - dată cadou de Vega 93 - a primit o față europeanăNerecunoscută de Dan Nica în nicio declarație de avere, vila de pe Faleză, construită de Vega 93 și evaluată la cel puțin 300.000 de euro, prima dinspre biserică din seria celor duplex aflate la stradă, fusese lăsată în paragină, cu tencuiala căzută pe o mare suprafață a fațadei. Doar finul politicianului, Nicolai Boghici, care locuiește în vila din spatele celei a lui Nica, după cum singur a recunoscut, mai alunga din când în când praful pe proprietatea lui Nica. Acum, în pragul alegerilor europarlamentare, vila lui Dan Nica apare cu o tencuială proaspătă și cu acoperișul nou sau recent vopsit. Altfel, nu putea să-și parcheze acolo Mercedesul de social-democrat, autoturism nou trecut în declarația de avere.

Fioroșii procurori de la DNA Galați n-au reușit să descopere vreo legătură între vilă și Dan Nica

Vila lui Dan Nica de pe Faleză - dată cadou de Vega 93 - a primit o față europeanăPovestea vilei primită de Dan Nica de la firma de construcții a lui Corneliu Istrate, Vega 93, începe în primul mandat de ministru al Comunicațiilor deținut de pesedistul gălățean. Atunci, prin 2002, odată cu intrarea firmei gălățene pe piața vrânceană, Dan Nica s-a ales cu o vilă pe Faleza superioară a Dunării, cu vedere spre cei mai vechi munți ai Europei, și cu o cramă în curtea părintească de la Panciu. Ambele construite de Vega 93.

Procurorii DNA Galați, dintr-un exces de zel de genul celui din dosarul Microsoft, care a avut drept finalitate atestarea faptului că vila nu-i a lui Nica, au dat o probă de incompetență amestecată cu un teatru de prost gust. Ei au constata că vila a fost vândută de Vega 93 unei familii dintr-o comună ieșeană, apoi cumpărată de finul lui Nica, Nicolai Boghici. Imediat, Boghici a vândut-o unui tânăr, ce s-a dovedit a fi ”pușculița” lu Nica. Acesta, la vremea achiziției vilei, locuia într-un modest apartament în București și plecase din Galați pentru un serviciu mai bun. Dacă s-ar fi interesat, așa cum am făcut-o noi, procurorii anticorupție ar fi descoperit foarte ușor că primii beneficiari ai vilei sunt chiar socrii lui Dan Nica. Apoi, totul a fost doar o încercare de a pierde urma proprietarului prin vânzări succesive fictive.

Pesediștii gălățeni l-au dat de gol pe liderul lor din prea multă slugărnicie

Că vila este totuși a liderului PSD Galați o știau toți membrii de partid. De antologie a rămas gafa monumentală a unui șef de organizație de cartier a PSD Galați. Acesta, la o întâlnire de partid desfășurată cu mai mulți ani în urmă, a dorit să iasă în evidență și, de față cu presa, l-a avertizat pe edilul-șef de atunci să trimită serviciul de salubritate pe faleza Dunării ”că a ajuns gunoiul să-i îngroape vila lui domnu’ președinte Nica”. Pesediștii gălățeni s-au blocat la gafa colegului lor, care a scăpat pe gură secretul de partid. După ce și-au revenit din șoc, câțiva pesediști l-au admonestat pe colegul lor: ”Boule, tocmai de față cu presa ți-ai găsit să vorbești de vila lui domnul Nica?”

Acum, vila netrecută în declarația de avere a lui Dan Nica a primit o față europeană, bordată de vegetație abundentă, după ce ani buni a fost abandonată în mizerie.

S.Ț.