Să fii finul vicepremierului Viorel Ștefan, asta înseamnă să ai succes ca bugetar și în afaceriBăiatul din imagine, Ștefan Voinea, este un tânăr de succes, funcționar public în Primăria Galați și membru de seamă al PSD, dar și deținător al unor afaceri înfloritoare, prin intermediul soției. Până la acest punct, tabloul seamănă izbitor cu cel al lui Costel Gafton, finul primarului Ionuț Pucheanu, care este președintele CA al Administrației Piețelor și deținător de firmă abonată la contracte cu municipalitatea. Dar, Ștefan Voinea, spre deosebire de Gafton, este finul de cununie al vicepremierului Viorel Ștefan, supranumit ”stăpânul Dunării”, pentru faptul că a reușit să acapareze tot ceea ce înseamnă transport pe Dunărea Maritimă prin asocierea de firme Navrom&TTS.

Tânărul pesedist Ștefan Voinea a devenit, la sfârșitul anului trecut, funcționar public, în urma unui concurs organizat de Primăria Galați (foto 2), și deține acum funcția de consilier juridic clasa I, grad superior. În timp ce finul vicepremierului avansează în domeniul bugetar, soția acestuia se ocupă de afacerile familiei. După cum recunoaște Ștefan Voinea, soția deține două firme: Bob Top Group – de construcții, și Concem Tour – de turism. Firma de construcții a avut contracte cu Primăria în valoare de aproape un milion de lei, iar cea de turism de doar 3.772 lei, dar << Contractele "banoase" cu municipalitatea nu reprezintă principala sursă de venit a societății.>>, a ținut să precizeze în scris Voinea. Asta sună ca o palmă morală dată nașului Ștefan Viorel, care putea s-o rezolve cu primarul Pucheanu, să nu fie nevoit omul sau nașul să mai bată și pe la alte porți.

Funcționarul public pesedist mai spune că firmele nu au mai avut contracte cu municipalitatea din momentul în care a devenit angajat al Primăriei Galați. Mai mult, este convins că oricine poate avea contracte cu municipalitatea: ”Vă răspund că orice gălățean ce desfășoară activități de construcții poate accesa de pe site-ul primăriei caietele de sarcini tuturor lucrărilor și poate depune oferta în plic sigilat la registratura primăriei Galați așa cum am procedat și eu”.

Da, dar nu oricine poate deveni finul vicepremierului Ștefan Viorel! Totuși, omul are și un argument care nu poate lăsa rece pe nimeni:”Nu am făcut decât să muncesc pentru a-mi întreține copiii”.

S.Ț.

Să fii finul vicepremierului Viorel Ștefan, asta înseamnă să ai succes ca bugetar și în afaceri