Gălățenii nu dau fasolea cu ciolan și micii pe protestele pentru o Românie mai curatăSă-ți iubești țara nu înseamnă să tragi un tricolor pe tine și să pornești cu toată familia la fasole cu ciolan sau să te calci în picioare la bâlciurile comunale organizate de municipalitatea Galațiului. Să fii patriot român, acum, înseamnă să te implici în viața țării, nu doar pe rețelele de socializare, înseamnă să urmărești evoluția politicienilor și să-i sancționezi atunci când derapează.

Astăzi, de Ziua Națională, gălățenii au arătat că sunt interesați doar de târgurile cu mici, cu fasole cu ciolan și cu țuică fiartă organizate în mai multe zone ale urbei dunărene. Cu toate că ploua, seara orașul colcăia de patrioți români aflați în căutarea unei distracții dăruite la suprapreț, din banii lor, de primarul Galațiului.

De viitorul vieților patrioților locali au fost îngrijorați doar vreo 40 de gălățeni. Aceștia au continuat protestul de pe platoul Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției, pe ploaia care se întețise. Protestatarii, sub privirile oripilate ale trecătorilor obosiți de atâta sărbătorit de Ziua României, au continuat să scandeze împotriva actualei guvernări a ciumei roșii: ”Asta e trădare, nu e guvernare!”, ”Ministrul Educației, analfabetul nației!”, ”ALDE și PSD – marea mizerie!”, ”Liviu Dragnea nu uita, România nu-i a ta!”, ”Vrem sistem de Sănătate, nu iertare de păcate!” și mai ales ”Anticipate, anticipate!”.

S.Ț.