Tăietorii de copaci de la Gospodărire Urbană acționează după zicala ”s-a supărat ca prostul pe sat”Băieții care ne defrișează fără discernământ orașul au și ei mândria lor. Vor numai lemn bun de foc. Altfel, găsesc motive să se supere și se retrag cu tot cu utilajele care consumă degeaba tone de motorină și de benzină.

Zilele trecute, o echipă de șoc a firmei municipalității Gospodărire Urbană a descins în cartierul Țiglina I, în apropirea focarului de infecție reprezentat de fostul Centru pentru Recoltarea Sângelui. Tăietorii de copaci, vreo zece la număr, au coborât din trei utilaje grele: o macara cu braț, un tractor cu remorcă și o utilitară ”cu balcon” din care mânuitorul de drujbă urma să se lupte cu crengile arborilor în timp ce ceilalți dorei dădeau indicații prețioase. La fața locului, băieții veseli de la Gospodărire Urbană au constatat că nu reușesc să-i găsească pe toți proprietarii autoturismelor parcate în apropierea copacilor. Nici nu aveau cum! Pentru partea de strategie, directorul Bogdan Ardean trebuia să-i învețe că descinderea heirupistă se face cu o prealabilă avertizare a celor care își parchează autoturismele în zona de pericol.

Supărați că primul plop găunos care le-a ieșit în cale nu poate fi pus la pământ, tăietorii de lemne au atacat decisiv doi copaci sănătoși și cu tulpinile unite (vezi foto) care necesitau doar toaletarea. După ce i-au făcut bucăți bune de băgat direct pe foc, muncitorii au refuzat să taie un alt plop care se află în pericol de prăbușire, pe motiv că sunt supărați că n-au avut front de lucru la primul plop. Trebuie spus că cererea înregistrată la Primărie de reprezentanții asociației de proprietari din zonă indica mai mulți copaci care trebuiau toaletați sau tăiați. După ce s-au supărat pe cartierul Țiglina I, oamenii lui Bogdan Ardean s-au urcat în utilajele cu care veniseră și au ars motorina până la sediul firmei Gospodărire Urbană. Astfel, au mai bifat o zi de lucru.

S.Ț.