Primarul Ionuț Pucheanu a apărut habarnist și în campania ProTv ”Un fluviu de prostie”Campania jurnalistică excelentă a ProTV ”Un fluviu de prostie”, care a scos în evidență jaful și paragina ce au pus stăpânire pe porturile dunărene, a avut o secțiune dedicată vecinelor Brăila și Galați. ProTv ne-a arătat încă o dată, dacă mai era nevoie, că zona este prost admistrată de aproape 30 de ani: fără pod peste Dunăre, blocat de interesele economice ale acționarului Navrom Bac, ex-ministrul PSD Viorel Ștefan; cu un parc industrial fără investitori și din care s-a furat cu pixul administrației locale; dar mai ales cu o Dunăre fără activitate economică și turistică.

Apariția în reportaj a primarului Galațiului, Ionuț Pucheanu, a fost una pe măsura prestației sale administrative de habarnist. Îmbrăcat într-un costum negru, de gală, într-o zi călduroasă de vară, Pucheanu a ținut să-i explice reporterului tv, într-o română aproximativă, cum este cu navele de croazieră care salută orașul din mers: “Acum, dacă e să facem haz de necaz, trebuie să recunoască că a oprit de vreo două ori aici la noi în port, dar, din păcate, pentru că au avut loc decesuri pe nave şi procedura e de aşa natură...”. După această probă de comunicare verbală, primarul Ionuț Pucheanu a vrut să arate cu degetul și pontonul care poate găzdui navele de croazieră. Din păcate pentru el, nu știa care este pontonul care a înghițit peste un million de euro fără să aibă o utilitate turistică. A trebuit să intervină un personaj necunoscut, din spatele camerei de luat vederi, care să-i indice edilului-șef obiectivul la care acesta făcea referire. Ca să iasă bine din momentul jenant, Pucheanu a supralicitat cu un proiect născut atunci în mintea sa confuză: “Vom avea un terminal pentru pasageri. Există unul. E mult prea mic şi inutilizabil din punctul nostru de vedere pentru ce încercăm să bifăm”(!).

Băiatul ăsta care ne face viața mai veselă la Galați va prezida, începând de mâine, a 25-a ediție a Clubului Internațional al Mării Negre. Alături de el va sta un alt habarnist local, Ionuț Mocanu, directorul general al Asociației Tehnopol. Conform programului prezentat de Primărie: ”În cadrul evenimentului se vor dezbate subiecte legate de cooperarea economică şi ştiinţifică a oraşelor din zona Mării Negre, se vor identifica şi evalua soluţii concrete de sprijin reciproc, prin parteneriate inovative şi sustenabile la nivel regional”.

S.Ț.