Gălățenii s-au săturat de injustiție și mai sparg pe caniculă geamurile Palatului de JustițieAerul este stătut în Palatul de Justiție din Galați. Cele trei instanțe care sălășuiesc acolo, Judecătoria, Tribunalul și Curtea de Apel Galați sunt nereformate și corupția o învinge pe doamna cu balanță și legată la ochi. Ultima ispravă aflată a judecătorilor de aici este că ne-au făcut campioni naționali la numărul de mandate de ascultare telefonică emise în ultimii șase ani (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2809-tribunalul-galati-a-emis-mii-de-mandate-de-interceptari-telefonice-fara-niciun-control-al-efectelor-acestora.html). Asta, pentru ca procurorii-milițieni din Galați să-și poată lucra manelistic dușmanii, potențiali sau închipuiți infractori tratați precum ”dușmanii de clasă” ai anilor 1950.

Astăzi, pe la ora 14, o gălățeancă hotărâtă, în blugi și cu o bluză deschisă la culoare, a urcat scările de la intrarea principală a Palatului de Justiție și a spart unul dintre geamuri cu o piatră. Gestul, care a adus puțin aer proaspăt în sediul instanțelor, este reprobabil și ilegal, dar este posibil ca femeia să fi fost parte a unui act de injustiție și, în mintea ei afectată de caniculă, să nu fi găsit altă ”cale de atac”. Nu este ușor să constați că malaxorul corupției din Palatul de Justiție te agață și te trage la fund. Cazul nu este unic și oamenii găsesc tot felul de forme de protest pentru a semnala că aici, la granița UE, coana Justițica e rămasă în urma reformei trâmbițată de politic.

Reacția la gestul reprobabil al femeii a fost una de cascadorii râsului. Jandarmul din interior, lejer supraponderal, a apărut la locul incidentului după ce femeia coborâse deja scările și se îndrepta tacticoasă spre Complexul Țiglina. Văzând geamul spart, omul legii a dat să forțeze ușile încuiate și să o urmărească pe autoarea ”atentatului”. După ce a realizat că nu are cheile de la intrarea principală, grăsuțul jandarm s-a îndreptat spre ieșirea laterală cea mai apropiată de strada Brăilei. Ieșirea în stradă a fost de un comic de film mut: cu o fugă de vădană, corpolentul jandarm încerca să-și țină la locul lor și sculele prinse de centură, de spuneai că-i o focă abandonată pe uscat. Și în aceste condiții, apărătorul justiției gălățene a reușit să o prindă pe femeie și apoi să dea alarma ca la un atentat terorist, în timp ce-și însușise poșeta femeii și o târa pe aceasta spre locul faptei. După o oră de la incident, echipajul Jandarmeriei Galați, venit cu un Duster alb (foto – stânga), o mai ținea captivă pe femeia care a spart geamul Palatului de Justiție. În mod normal și legal, femeia ar fi trebuit anchetată de un polițist și nu terorizată de jandarmii care simt nevoia să se devină importanți și să-și gâdile orgoliile din uniformă, fără să înțeleagă faptul că sunt plătiți tocmai din banii celor pe care încearcă să-i intimideze.

S.Ț.